A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

15жовтня – Міжнародний день сільських жінок

Дата: 15.10.2022 08:37
Кількість переглядів: 171

Враховуючи важливу роль сільських жінок та їх безцінний внесок у прискорення розвитку всієї економічної галузі і зокрема сільського господарства, забезпечення і підвищення продовольчої безпеки і благополуччя сільських регіонів, на 76-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН, яке відбулося у 2007 р., було прийнято рішення офіційно оголосити 15-те жовтня Міжнародним днем сільських жінок і відзначати його щорічно.


Шановні, дорогі наші дружини, матері, доньки, сестри – всі жінки,     що проживають в сільській місцевості нашої громади!

 У більшості сучасних країн і країн, що розвиваються, саме ви, сільські жінки,відіграєте вирішальну і координуючу роль у вирощуванні продовольчих сільськогосподарських культур і в значній частині галузі сільськогосподарського виробництва, тваринництва, птахівництва. Ви не тільки забезпечуєте свої сім’ї продуктами, водою і енергоносіями, але також берете активну участь у несільськогосподарській діяльності, що має величезне значення для забезпечення надійних засобів для існування та продовольчої безпеки своїх власних домашніх господарств.  На ваші жіночі плечі часто лягають турботи по догляду за дітьми, літніми людьми і навіть хворими, і немічними, що достойно гідної найглибшої поваги. Особливо багато турбот, хвилювання, переживань додалося вам у теперішній час, коли на території нашої країни точиться жорстока  кровопролитна війна, в якій беруть участь ваші сини, чоловіки, рідні і близькі вам люди, захищаючи рідну землю від окупантів. Саме цей день і створений  для того, щоб суспільство звернуло увагу на те, що багато хто з жінок, що проживають у сільській місцевості, не маючи доступу до якісної медицини та сфери обслуговування, які стали важливою частиною сучасного життя, прагнуть жити наповну. Ви умієте не тільки гарно працювати, а й берете активну участь в громадському житті,   маєте гарну освіту, дбаєте про розвиток і процвітання рідного краю.  
У цей День адресуємо вам найкращі  привітання, бажаємо  сил і міцного  здоров’я, тепла і затишку в оселях. Хай з ПЕРЕМОГОЮ повернуться до рідного дому здорові й неушкоджені дорогі вам люди. Нехай бадьорість і позитивний настрій не покидає Вас ніколи! Зі святом ! І всіх вам благ!
Селищний голова  Валерій НЕМИРОВСЬКИЙ, депутатський корпус, члени виконавчого комітету селищної ради, старости старостинських округів

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь