A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З Днем визволення України від нацистів

Дата: 28.10.2022 10:15
Кількість переглядів: 165

   Цьогоріч  28 жовтня в Україні відзначається 78-а  річниця звільнення України від нацистів, вшановується пам’ять полеглих. В цей день, ми , живущі в Україні, складаємо подяку воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні, тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та допомагав піднімати Україну з руїн. Згадуємо всіх, чиє життя забрала  друга світова війна.


          Шановні жителі та гості Томашпільської територіальної громади,
              мужні захисники і захисниці сучасної Української держави!
  Героїчні  сторінки історії  боротьби України за свою свободу,  волю і незалежнсть  ніколи не зітруться з пам’яті українського народу. Переможна битва за Україну, яка в роки другої світової війни тривала довгих 22 місяці, стала вирішальною у розгромі військ гітлерівської Німеччини і її союзників. За перемогу над фашизмом у 1939 – 1945 рр. наш народ заплатив неймовірно високу ціну – мільйони загиблих, поранених та ненароджених. За різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в’язницях та на каторжних роботах на чужині. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою.
  Гірко визнавати, але українцям  знову довелося стати на захист України, її свободи та територіальної цілісності від посягань сусідньої держави – російської федерації. І знову наша земля, міста і села стогнуть  від руйнівних бомбардувань, від смертоносних обстрілів, які знищують будинки, фабрики, заводи, несуть смерть і кров мирному населенню.
Сучасні захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, які захистили світ від фашистської навали, а сьогодні наші герої – захисники і захисниці  рятують Україну і весь демократичний світ від рашизму. Ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших воїнів і твердо віримо у нашу перемогу.
Шановні герої - звитяжці, Ваша мужність і відвага, героїзм та нескореність є зразком для сьогоднішнього і прийдешніх поколінь. Міцного Вам здоров’я, довгих років життя, мирного неба над головою, любові та уваги рідних і близьких. Перемога буде за нами, бо з нами правда, честь і Бог!
Вічна і світла пам’ять загиблим!
Слава Україні! Героям Слава!
 Селищний голова   Валерій НЕМИРОВСЬКИЙ, депутатський корпус, члени виконавчого комітету селищної ради, старости старостинських округів

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь