A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

В Томашпільській громаді відбулася нарада з питань ведення військового обліку та бронювання

Дата: 24.02.2023 16:51
Кількість переглядів: 231

23 лютого в Томашпільській громаді відбулася виїзна нарада, в роботі якої взяли участь  начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк, головний спеціаліст  з мобілізаційної роботи Тульчинської районної військової адміністрації Микола Лазарук, голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, начальник першого відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Роман Сватко, начальник відділення №2 Тульчинського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції  Віктор Пірус, керівники відділів структурних підрозділів, відповідальні особи за військовий облік та мобілізацію в громаді,  аграрії, приватні підприємці, керівники установ, підприємств та організацій Вапнярської та Томашпільської територіальних громад.

Під час наради розглядалися такі важливі питання, як: застосування положень Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язних, резервістів; про мобілізаційну робота та бронювання в установах, організаціях, підприємствах; агітація в рамках проєкту «Гвардія наступу».
Начальник першого відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Роман Сватко ознайомив присутніх з вимогами Постанови КМУ від 30 грудня 2022 р. №1487 «Про затвердження порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів».
У своєму зверненні до присутніх начальник районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк перш за все подякував усім керівникам та працівникам підприємств та організацій, аграріям за спільну повсякчасну допомогу яку вони надають для підтримки ЗСУ. Також наголосив на важливості виконання планових завдань щодо мобілізації та бронювання людських та транспортних ресурсів для укомплектування військової частини та військового оснащення бійців ЗСУ, а також на здійсненні роз'яснювальної та агітаційної роботи по набору в добровольчі батальйони. Звернув увагу присутніх на належне ведення прозорого обліку та звітності зібраних на ЗСУ коштів. Окрім того наголосив на залученні іноземних інвесторів, вишукуючи разом з ними шляхи дешевшого придбання  техніки та спецпристроїв для потреб фронту.
Головний спеціаліст з мобілізаційної роботи Тульчинської ВДА Микола Лазарук детально і покроково роз’яснив про всі нюанси інструкції бронювання військовозобов’язаних, які працюють на підприємтвах, як правильно, куди і в які терміни подавати необхідні документи, не порушуючи при цьому норм мобілізаційного завдання.  Ці норми, зокрема, прописані у Постановах КМУ №45 та №76.
У своєму виступі начальник відділення №2 Тульчинського районного відділу поліції ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції  Віктор Пірус розповів, як саме проводиться набір до стрілецького батальйону та яку роботу потрібно провести на місцях. А ще він зазначив, що батальйон має бути сформований з патріотично налаштованих та мотивованих громадян, які не мають обмежень за станом здоров’я та мають досвід проходження військової служби відповідно до своїх облікових спеціальностей. До складу Вінницького батальйону прийматимуть чоловіків і жінок віком від 18 до 60 років.
По закінченні наради очільник Томашпільської територіальної громади Ваплерій Немировський тепло подякував усім, хто прибув  на цю важливу нараду, за їхню підтримку у справах допомоги нашим захисникам, висловив впевненість, що громада виконає всі поставлені перед нею завдання для того, щоб російський чобіт ніколи більше не ступив на нашу землю. Наша сила в єдності. Тож працюймо разом, злагоджено для нашої спільної Перемоги.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь