A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Ще одне ім’я полеглого захисника викарбуване на серці України

Дата: 03.02.2023 08:55
Кількість переглядів: 93

3 лютого Томашпільська земля провела в останню земну дорогу свого вірного сина, жителя с. Рожнятівка, старшого стрільця  військової частини А1619, 50-річного Олександра Петровича Скорука.

  Вклонитися за неоціненний подвиг та провести мужнього сина України прийшли його односельці, військовослужбовці, керівництво громади, побратими, священослужителі, друзі, найближчі та найрідніші люди.
   Народився Олександр Петрович Скорук у селі Рожнятівка 30 січня 1972 року. У рідному селі у 1987 році закінчив середню школу, по закінченні якої вступив на навчання до Київського георозвідувального технікуму. Відслужив два роки у лавах армії. Потім сімнадцять років працював на шахтах Донецька. Одружився, разом з дружиною виховували сина. Кілька років тому повернувся на малу Батьківщину у рідне село Рожнятівку. У серпні 2022 року вийшов на заслужений відпочинок.
Коли ворог-загарбник розгорнув у нашій країні повномасштабну війну й почалася мобілізація військовозобов’язаних, за станом здоров’я він міг би спокійно від неї відмовитися. Та це не для нього. Хоч був Олександр Скорук невисоким на зріст але був патріотом-велетнем. І таки впросив медичну комісію надати йому дозвіл на мобілізацію. На захист рідної неньки України, яку любив понад усе, став 3 вересня 2022 року.
Солдат Олександр Скорук служив старшим стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону військової частини А1619. 25 січня цього року воїн мужньо прийняв свій останній бій в районі населеного пункту Водяне Донецької області. Ворожий снаряд навіки обірвав життя мужнього патріота…
Сміливий, активний, добрий, товариський – таким нашого хороброго захисника завжди пам’ятатимуть усі, хто його знав.
У загиблого залишилися мама Галина Митрофанівна, син, брат, сестра, родина.
З прощальним словом на траурному мітингу, що відбувся біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні односельчанам у центрі села Рожнятівка виступили голова Томашпільської територіальної громади Валерій Немировський, заступник начальника Тульчинської районної військової адміністрації Сергій Чепернатий, начальник відділу рекрутингу та комплектування першого відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор В’ячеслав Рузяк, староста Рожнятівського старостинського округу Олена Вонсач.
Поминальну панахиду над тілом загиблого воїна відслужили у Рожнятівському храмі Різдва Богородиці священики Томашпільського благочиння Української Православної Церкви на чолі з благочинним протоієреєм Василієм.
Поховали воїна-земляка на сільському кладовищі.
Безмежна вдячність і вічна світла пам’ять тобі, Герою. Нехай милостивий Господь дарує тобі Вічне Царство за ту неоціненну жертву, яку ти поклав на Його вівтар - своє життя - задля того, щоб могли жити інші.
Кожен загиблий воїн - це болючий шрам на серці для кожного з нас. Вічна слава Героям, відважним захисникам, які тепер з Небес будуть охороняти наш мир і спокій!
Слава Богу! Слава Україні!
Вічна Слава нашим Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь