A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Вінницька обласна Рада звернулася до міжнародної спільноти щодо надання військової і гуманітарної допомоги Україні

Дата: 27.02.2023 15:57
Кількість переглядів: 72

24 лютого на черговій 37 сесії обласної Ради 8 скликання депутати  вирішили спрямувати Звернення до Президента Сполучених Штатів Америки, Прем’єр-міністра Великої Британії, Президента Французької Республіки, Федерального канцлера Німеччини, Президента Республіки Польща, Президента Литовської Республіки, Президента Латвійської Республіки, Президента Естонської Республіки, Прем’єр-міністра Держави Ізраїль, Організації Об’єднаних Націй, країн-членів НАТО та Європейського Союзу, всієї міжнародної спільноти щодо надання військової і гуманітарної допомоги Україні. 

Повний текст Звернення:

«24 лютого виповнився рік із початку відкритої та повномасштабної війни росії проти України. Кремлівський диктатор зробив це посеред ночі так, як у минулому столітті вчинила гітлерівська Німеччина.

російська федерація порушила всі норми міжнародного права, розпочавши військове вторгнення на територію незалежної європейської держави. Країна-агресор продовжує ігнорувати прийняті людством правила ведення війни. Загарбники підступно та цинічно вбивають мирних жителів України, знищують лікарні, школи, дитячі садочки, університети, культурні та історичні пам'ятки. Вони руйнують житлові будинки та об'єкти інфраструктури, прагнуть залишити українців без тепла, води та світла. Ворог поставив за мету стерти з карти світу Україну як державу та поставити на коліна її народ.

Неймовірне зло, яке принесли росіяни на нашу землю, попри весь біль наших втрат, спровокувало ще більше добра. Згуртувалися люди, громади, регіони в своєму прагненні допомогти тим, кому важче. Кожна область готова підставити плече сусідній, яка найбільше постраждала від воєнних дій. Усі – від малого до старого – підтримують наших воїнів, наших захисників. Україна стала країною бійців і волонтерів. Ми – згуртовані як ніколи! Україна тримає оборону та відчайдушно бореться з рашистськими окупантами за свою землю, за свої міста та громади, за вільне життя, за демократичні цінності.

Після страшного року жорстокої війни ми прекрасно розуміємо, що шлях до перемоги полягає в єдності зусиль України та її західних союзників і партнерів.

Сьогодні Україна отримує потужну політичну та практичну підтримку. Безумовно, у воєнний час військова допомога Збройним Силам України є критичною та надважливою. Завдяки їй ми не втратили державу. Системи ППО, артилерія, бронетехніка, зброя надходять нам від країн, які знають, що нині саме Україна боронить здобутки прогресивного світу, його справедливі правила та подальший розвиток. А ми переконалися, що не залишені сам-на-сам із бідою, що маємо справжніх друзів!

Ми дякуємо дружнім до України народам країн – США, Великобританії, Франції, Німеччини, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Ізраїлю, країн-членів ЄС та НАТО, народам усіх країн світу, які підтримують нас. Ми дякуємо міжнародним організаціям в структурі ООН за всебічну допомогу – військову та гуманітарну. За навчання українських солдатів, за безпілотники та зимовий одяг для військових, за тисячі тонн продуктів харчування, ліки та медичну апаратуру. За те, що лікують наших поранених бійців, прихищають наших жінок і дітей. За генератори та допомогу у відновленні енергетичної інфраструктури. За те, що самі приїжджають підтримати боротьбу України.

Ми вдячні й за те, що наші друзі постійно доводять, що не мають відчуття втоми від підтримки України.

Ми переможемо! Інакше бути не може. Ми будемо знову дякувати друзям. Щиро віримо, що разом залікуємо рани нашої землі, відбудуємо та оновимо Україну. А ще реалізуємо величезну кількість спільних проєктів. Заради миру, розвитку, добра. Заради майбутнього людства!»

Коментуючи рішення сесії, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначив, що рік повномасштабної російсько-української війни показав усьому світу, наскільки згуртованою є Україна в своєму прагненні бути незалежною, суверенною та демократичною.  Він також зауважив, що без підтримки країн-партнерів українцям було б важко протистояти ворогу.

– Немає сумнівів у тому, що ми переможемо! – наголосив Вячеслав Соколовий.  – Але якою буде ціна цієї перемоги? Чим швидше країни Заходу нададуть нам критично важливе озброєння, тим менше українців загине.  Опитування «Євробарометр»  показало, що 73% європейців схвалюють підтримку України в її боротьбі.  Серйозну допомогу відчуваємо з боку США.  Анонсовані президентом  ДжоБайденом під час його візиту до Києва  додаткові санкції проти росії та чергові поставки озброєння в Україну можуть допомогти наблизити поразку росії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь