A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

16 березня - День пам’яті визволення Томашпільщини від нацистських загарбників

Дата: 16.03.2023 15:22
Кількість переглядів: 105

ЇХ ПОДВИГ ВІЧНО ЖИТИМЕ У ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКІЙ

79 років промайнуло від того зловісного часу, як безжальне колесо Другої світової війни прокотилося українською землею, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв. І хоча, на превеликий жаль, учасників тих вікопомних подій уже немає в живих, але ті рани і досі печуть у душах вдячних нащадків.

Саме 16 березня 1944 року військами ІІ-го Українського фронту під керівництвом маршала Конєва було звільнено нашу територію від німецько-фашистських загарбників. Окупація, яка  тривала 971 день, закінчилась. Радість і сльози, біль і надія - все переплелося у одному слові ВИЗВОЛЕННЯ.
За перемогу у Другій світовій війні віддали свої життя 5600 жителів Томашпілля. Ми  не  забули  про  них,  їхні імена навічно  викарбувані  на  пам’ятних плитах Меморіалу Слави,  завжди нагадуватимуть  нам,  нащадкам  переможців,  про  те, якою  ціною  завойовано  мир  на  нашій  землі.  Тож  слава  їм  і  вічна пам'ять. Подвиг всіх, хто виніс на своїх плечах труднощі тієї страшної війни вічно житиме в наших серцях. Приклад їхньої мужності та відваги і сьогодні надихає наших захисників у битві з підступним, жорстоким  російським агресором.
З нагоди визволення селища Томашпіль від нацистських загарбників голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, секретар селищної ради Оксана Потуторовська, керуюча справами Інна Шклярук, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош, начальник відділу рекрутингу та комплектування першого відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор В’ячеслав Рузяк, керівники та працівники структурних підрозділів селищної ради поклали квіти до Меморіалу Слави загиблим у Другій світовій війні томашпільчанам, хвилиною мовчання вшанувавши пам'ять тих, хто ціною власного життя відстояв мир і свободу нашої малої Батьківщини.
Дякуємо за життя!
Вічна пам’ять героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь