A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Юлія Лапутіна розповіла про Стратегію переходу від військової кар'єри до цивільного життя

Дата: 10.04.2023 14:46
Кількість переглядів: 96

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в інформаційному марафоні національних телеканалів розповіла про Стратегію переходу від військової кар'єри до цивільного життя. 

Очільниця Мінветеранів зазначила, що після перемоги України у війні кількість ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих Воїнів збільшиться в рази. Всіх цих людей треба буде якнайшвидше повернути до мирного життя і надати дієві інструменти для розвитку.

“Наразі ми розробляємо Стратегію переходу з військової кар’єри до цивільного життя. Це інституційна реформа, яка дозволить інтегрувати до цивільного життя учасників бойових дій та військовослужбовців, які проходили службу. Держава має сформувати систему і проаналізувати: куди наші військовослужбовці йдуть після військової служби. Це є нашим євроатлантичним прагненням, в усіх провідних країнах-членах НАТО діє така система", – зазначила Юлія Лапутіна.

За словами міністерки, Стратегія переходу розробляється фахівцями Мінветеранів за принципом людиноцентричного підходу до військовослужбовців. Він передбачає створення прозорих механізмів забезпечення усім необхідним українських військовослужбовців – психологічна реабілітація і належне медичне обслуговування, освіта і працевлаштування, житло, соціальні гарантії.

“Щоб за рік до демобілізації людині через інструменти Мінветеранів була надана можливість для якісної інтеграції у громаду та економіку. Ми маємо надати можливість Захисникам і Захисницям пройти психологічну реабілітацію, отримати медичне забезпечення та цивільну спеціальність, допомогу у працевлаштуванні чи у запуску власної справи. Щоб людина мала змогу розвивати власну громаду, була конкурентоспроможною на ринку праці. Над цим усім плідно працює наша команда спільно з іншими відомствами. І ці напрацювання будуть закладені у підвалини Стратегії переходу з військової кар’єри до цивільного життя”, – розповіла міністерка у справах ветеранів України.

Вона зазначила, що одним із таких прикладів є пілотні проєкти Мінветеранів – центри ветеранського розвитку на базі вищих навчальних закладів. Там ветеранам та членам їхніх родин будуть запропоновані відповідні програми навчання для швидкої інтеграції їх на ринку праці.

(джерело Сайт Міністерства у справах ветеранів України)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь