A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

АТ «Вінницягаз» нагадує правила безпечного користування газовими мережами та пропонує послуги з їх комплексного обслуговування

Дата: 16.05.2023 17:28
Кількість переглядів: 163

АТ «Вінницягаз» задля забезпечення безаварійного розподілу природного газу споживачам просить Вашого сприяння у забезпеченні належного технічного стану газорозподільних мереж будівель та споруд, що знаходяться на території вашої територіальної громади. Від цього залежить не лише належний стан газопроводів і газового обладнання споживачів, безперервність та безпека в користуванні газом, а й власне безпека кожного споживача газу та його оселі.

Нагадуємо, що належний технічний стан внутрішньо-будинкових газових мереж (від точки приєднання будинку чи квартири) та газових приладів, їх технічне обслуговування та ремонт згідно вимог законодавства один раз на рік мають забезпечити власники нерухомості. Для цього вони мають укласти договір з підрядником, який має дозвіл на виконання таких робіт і буде здійснювати обслуговування системи газопостачання будинку та газових приладів. У разі укладення такого договору за технічне обслуговування та безпечний стан систем газопостачання будинку/квартири несе відповідальність суб’єкт господарювання, з яким укладено договір.

АТ «Вінницягаз» як Оператор ГРМ відповідає за стан газопроводу до вимикаючого пристрою на газопроводі-вводі до будинку. Межа балансової належності та експлуатаційної відповідальності між Оператором ГРМ та власником визначається в акті розмежування.

Відсутність регулярного технічного обслуговування призводить до погіршення стану мереж, втрати надійності та безпечності. Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання, є підставою для припинення розподілу  природного газу на об’єкт.

У випадку виявлення витоків газу на мережах будинку, Оператор ГРМ має локалізувати аварійну ситуацію, зокрема, залежно від обставин, припинити подачу газу на будинок до виконання власниками всіх вимог щодо ремонту та належного технічного обслуговування мереж такого будинку. Це вимога безпеки газопостачання, збереження життя та здоровя споживачів і їх майна.

Загалом по регіону можемо констатувати позитивну динаміку у підписанні договорів на технічне обслуговування газових мереж. Клієнти свідомо дбають про власну безпеку при споживанні природного газу.

Так, з початку рокудоговори з технічного обслуговування внутрішньо-будинкових газових  мереж з АТ «Вінницягаз» на поточний ріквже уклали майже 10 тис.приватних будинковолодінь, 900 багатоквартирних будинків (ОСББ та УК) ,2,1 тис. підприємств та організацій Вінницької області.

Ігнорування споживачами правил безпеки, відкладання техобслуговування «на потім» тягне за собою аварійні ситуації, руйнування та інші небажані наслідки.

Компанія «Вінницягаз» має багаторічний досвід, необхідний персонал та обладнання, виконує увесь спектр послуг, пов’язаних з обслуговуванням мереж,  роботи будь-якого рівня складності.

Замовити послугу з комплексного обслуговування газових мереж від АТ «Вінницягаз» можна у 104.ua Клієнтському просторі за адресою:Томашпільвул.Польова 2.  Додаткова інформація – за телефонами контакт-центру 067-01-10-104, (0432) 509-104.

Сподіваємось спільними зусиллями донести до споживачів газу інформацію про важливість вчасного фахового обслуговування газових мереж своїх будинків та процедуру, як це зробити. Для цього просимо задіяти органи самоорганізації населення, ОСББ, управляючі компанії тощо.

Дякуємо Вам за співпрацю та спільну турботу про безпечне та безаварійне газопостачання в регіоні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь