A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Заходи щодо запобіганню пожеж під час жнив

Дата: 25.05.2023 11:22
Кількість переглядів: 74

З метою недопущення виникнення пожеж у період збирання зернових нагадуємо основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю:

  • до початку та на весь період збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути обладнані первинними засобами пожежогасіння.
  • трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;
  • у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях;
  • не дозволяється заправляння збиральної техніки пальним у хлібних масивах; заправляння машин пальним у нічний час у польових умовах.

СУВОРО забороняється курити та користуватись відкритим вогнем поряд із хлібними масивами.

Водії повинні пам’ятати, що, проїжджаючи поряд із хлібним масивом, не можна викидати недопалки в бік полів, це може призвести до пожежі із значними втратами.

ДІЇ ПРИ ВИНИКНЕННІ ПОЖЕЖІ

У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння. Для обмеження розповскаження вогню, зону горіння необхідно обовʼязково оборати.
Приступити до гасіння пожежі шляхом збиття полумʼя або засипанням полумʼя землею. Після гасіння пожежі організувати спостереження спеціально виділеною групою людей до повної ліквідації усіх осередків горіння.
При виникненні пожежі на зернозбиральному комбайні необхідно відключити жатку, при нагоді вивести машину з масиву, заглушити двигун, відключити акумуляторні батареї і почати гасіння. Для цього в першу чергу треба використати вогнегасники.

Під час гасіння пожежі на зернотоку, складах із зерном треба враховувати той фактор, що вода і дим псують зерно. Тому не слід поливати водою зерно в тих місцях складу, яким вогонь безпосередньо не загрожує. Необхідні терміново вимкнути електричний струм, зупинити роботу зерноочисних машин, вимкнути розвантажувальне обладнання, потім приступити до гасіння вогню. Зерно, яке зберігається в мішках, виносять із приміщення. Насамперед треба збити полумʼя, а потім остаточно погасити вогонь розсіяним струменем води.

Дії при виявленні вибухо-небезпечних предметів
- повідомити ДСНС та Національну поліцію (101 та 102); за можливості - умовно позначити місце виявлення, відійти на безпечну відстань та не допустити сторонніх осіб.
- чекати на прибуття наших співробітників.
- ні в якому разі не можна переміщувати ВНП, здійснювати будь-який вплив на предмет (механічний, тепловий і т.і.).

Шановні громадяни, пам’ятайте, що дотримуватись вищезазначених вимог пожежної безпеки, а особливо під час жнив – обов’язок кожної людини! 

Переглянути більше порад можна за посиланням: 

https://tomashpilska-gromada.gov.ua/news/

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь