Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

При Томашпільській селищній раді створили Координаційний центр підтримки цивільного населення

Дата: 26.06.2023 16:07
Кількість переглядів: 315

Сьогодні, 26 червня 2023 року, відбулося перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Томашпільській селищній раді, який було створено на виконання постанови № 470 від 9 травня 2023 року «Про Координаційні центри підтримки цивільного населення» в Томашпільській громаді згідно розпорядження селищного голови від 13 червня 2023 року за № 126.

До його складу увійшли керівники структурних підрозділів селищної ради з питань соціального захисту населення; охорони здоров’я;  освіти, культури, туризму, молоді та спорту; містобудування і архітектури; економічного розвитку, сільського господарства та житлово-комунального господарства; цивільного захисту, поліцейський офіцер громади, а також керівник Тульчинського РТЦК та СП, керівник Томашпільського сервісного центру ГУ УПФ у Вінницькій області, керівник Томашпільського управління Тульчинської філії Вінницького ОЦЗ, керівник Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники громадських об’єднань, організацій та установ, що залучають до своєї діяльності волонтерів.  Головою центру обрано секретаря селищної ради Оксану Потуторовську.
Відкрив засідання голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, який побажав членам координаційного центру нових сил, натхнення та успіхів у цій дуже важливій та нелегкій роботі.
Голова  Координаційного центру Оксана Потуторовська розповіла, що основна його робота буде спрямована на допомогу постраждалим внаслідок війни. Зокрема, внутрішнім переселенцям, ветеранам, особам з інвалідністю, учасникам Революції Гідності, людям, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, родинам військовослужбовців, загиблих захисників України, військовополонених та зниклих безвісти. Окрема увага також приділятиметься підтримці ментального здоров’я у межах Всеукраїнської програми, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Оксана Василівна також повідомила, що в громаді постійно здійснюється моніторинг таких осіб, вивчаються їхні проблеми та напрацьовуються способи їх вирішення.
З кожним днем, внаслідок війни, збільшується кількість осіб із інвалідністю, учасників бойових дій, членів сімей загиблих воїнів. Усім постраждалим людям працівниками центру по можливості буде надано належну допомогу, щоб вони не почувалися залишеними зі своєю бідою наодинці.
Про один із вчасно виявлених випадків надання працівниками КУ «Центр надання соціальної допомоги» психологічної допомоги військовослужбовцю, який повернувся з полону не тільки з тілесними ушкодженнями, а й з глибокими душевними ранами, присутнім розповіла член Координаційного центру, директор КУ «Центр надання соціальної допомоги» Людмила Поперечна.
Голова селищної ради Валерій Немировський, підтримуючи розповідь Людмили Анатоліївни, закликав усіх присутніх бути уважнішими до  виявлення таких осіб, щоб вчасно їм допомогти вийти з кризового стану.
Дана проблема постійно стоїть на контролі Вінницької ОВА, з боку якої теж надається допомога різного плану людям, що постраждали внаслідок війни.
Для того, щоб Координаційний центр працював плідніше та оперативніше, члени центру зосередились на вирішенні питання необхідності систематизувати та налагодити чітку співпрацю між усіма ланками соціальних служб та волонтерів громадських організацій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь