Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Брифінг «Зупинимо насильство разом!»

Дата: 10.11.2023 11:27
Кількість переглядів: 36

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина чинить насильство над іншою. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче. І коли насильство чиниться поруч із нами, чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому, щорічно, в Україні проходить акціія «16 днів проти насильства».

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. 
Сьогодні головними спеціалістами служби у справах дітей Тульчинської РДА (Т.Рузяк та Л, Гольник) було проведено брифінг за участі працівників служб у справах дітей Томашпільської ТГ (О.Ярош, С.Шпикуляк) та Вапнярської ТГ (Л.Красноштан), інспектора ЮП  сектору превенції Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області (І.Малий), начальника відділу право просвітництва та надання безоплатної правової допомоги Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги (А. Пилипчук), начальника Тульчинського районного сектору №3 ДУ «Центр пробації» у  Вінницькій області (О.Гаджук), провідного фахівця з профорієнтації Томашпільської районної філії Вінницького обласного ЦЗ (К.Гончарова), завідувача відділу соціальних служб КУ «Центр надання соціальних послуг» Томашпільської селищної ради (М.Хохлова), завідувача денного догляду (О.Бірюкова) та фахівця соціальної роботи (К.Накорнеєва) КУ «Центр надання соціальних послуг» Вапнярської селищної ради. 
В рамках проведеної кампанії, учасниками брифінгу було обговорено план заходів, спрямованих на підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, створення соціального простору, вільного від насильства, збільшення у мешканців розуміння та обізнаності щодо форм та проявів насильства.  Під час брифінгу І.Малий ознайомив присутніх з статистичними даними щодо кількості повідомлень про факти домашнього насильства. Розповів про заходи, які застосовують правоохоронні органи для протидії домашньому насильству. А.Пилипчук поінформувала про порядок надання безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги постраждалим від насильства. О.Ярош зазначила: “Проблема домашнього насильства існує і не треба її замовчувати; потрібно вчасно звертатись до соціальних працівників за допомогою” та наголосила на спільній роботі державних і громадських організацій у напрямку протидії насиллю. М Хохлова звернула увагу на послуги, які надають центри соціальних служб сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах, зокрема, в контексті проблеми насильства. 
Присутні обговорили алгоритм дій, спрямованих на протидію насильству, узгодили план спільних заходів та зокрема умови проведення інформаційної кампанії під час всеукраїнської акції.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь