Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ, ВЛАСНИКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК ТОМАШПІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 08.12.2023 11:04
Кількість переглядів: 97

Відділ земельних відносин повідомляє вам про обов’язковість сплати земельного податку! Так, відповідно до п.14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п.281.1. ПКУ, а саме:

281.1. Від сплати податку звільняються:
281.1.1. особи з інвалідністю першої і другої групи;
281.1.2. фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
281.1.3. пенсіонери (за віком);
281.1.4.ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";
281.1.5. фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (І-ІІ категорія).
281.2. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб пунктом 281.2 цієї статті, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.

Для отримання податкових повідомлень просимо звертатись до Томашпільської селищної ради, ІІ поверх кабінет №23 чи у відповідний старостат. 

 

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання (крім грошового зобов’язання у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, застосованих до нього на підставі Податкового Кодексу чи іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, а також пені, застосованої до нього на підставі цього Кодексу чи іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи) протягом строків, визначених Податковим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 5 відсотків погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь