Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 42

Шановні ліквідатори, жителі громади!
Не стихає відлуння Чорнобильських дзвонів, не втрачає своєї гіркоти слід, який залишила після себе страшна аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС, яка сталася у 1986 році. Родюча чорнобильська земля на великі роки стала зоною, непридатною для життя, 3,5 мільйонів людей постраждали від катастрофи та її наслідків, 10% території зазнала прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей переселено у безпечні місця з Прип’яті та довколишніх районів. Аварію на Чорнобильській АЕС знає і пам’ятає весь світ. Адже це одна із найбільших світових техногенних катастроф, яка не знає ані відстані, ані кордонів.

Пам'ятаючи про ці важкі сторінки історії, ми щиро вклоняємось і дякуємо за героїзм усім, хто не задумуючись про власну небезпеку, став на боротьбу з розбурханою атомною стихією: пожежникам, військовослужбовцям, будівельникам, ученим, медикам, представникам усіх професій, простим добровольцям. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців й Томашпільської громади. Дякуємо, що врятували тоді не лише Україну, а й увесь світ.
Співробітники атомних електростанцій і нині продовжують робити все можливе, аби запобігти страшній катастрофі, якою знову загрожує нам ворог-окупант. Їхній подвиг назавжди буде вписаний у літопис людської мужності й навічно залишиться в пам'яті українського народу.
Шановні ліквідатори! Щиро бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, Божої підтримки, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, мирного неба, добра і злагоди.
Низько схиляємо голови перед тими, хто віддав свої життя у боротьбі з некерованою ядерною стихією.
Світ має пам’ятати, яку ціну довелося заплатити Україні, і зробити усе можливе, аби подібні трагедії не повторились знову.
З повагою голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, депутатський корпус, члени виконавчого комітету селищної ради, старости старостинських округів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь