Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

На черговій 45-ій сесії селищної ради затвердили бюджет громади на 2024 рік

Дата: 14.12.2023 14:40
Кількість переглядів: 104

Сьогодні, 14 грудня, під головуванням очільника громади Валерія Немировського, відбулось останнє у цьому році чергове пленарне засідання 45 сесії Томашпільської селищної ради 8 скликання. У його роботі взяли участь 19 депутатів з 26 обраних, запрошені.
Перед початком засідання, присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх полеглих Захисників та Захисниць України, мирних громадян, котрі загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів.
На сесії, згідно порядку денного, розглянуто 46 нагальних питань. Всі вони попередньо детально розглядалися на постійних комісіях селищної ради. Одним із основних проєктів, який сьогодні було прийнято депутатами, був проект бюджету громади - головний фінансовий документ, за яким житиме громада у 2024 році.

Депутати також внесли ряд змін до рішень окремих сесій селищної ради: 33 сесії селищної ради 8 скликання від 22.12.2022 року №2730 «Про затвердження Програми соціального захисту населення Томашпільської селищної ради на 2023 рік»;  13 сесії селищної ради 8 скликання від 10.09.2021 року №1593 «Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства на території Томашпільської селищної ради на 2021-2024 роки»;  33 сесії селищної ради 8 скликання від 22.12.2022 року №2733 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2023  рік»; 33 чергової сесії 8 скликання від 22.12.2022 року  № 2735 «Про бюджет Томашпільської селищної територіальної громади на 2023 рік (02512000000)». Проголосували за проекти рішень про отримання та передачу міжбюджетних трансфертів.
Затвердили Програми, які стосуються соціально-економічного та культурного розвитку Томашпільської територіальної громади на 2024 рік: надання допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю, які проживають на території Томашпільської селищної ради та отримують програмний гемодіаліз; відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян Томашпільської селищної ради залізничним транспортом приміського сполучення; проведення культурно-освітніх заходів Томашпільської селищної ради; відшкодування витрат з оплати телекомунікаційних послуг пільговій категорії громадян Томашпільської селищної ради; цільової програми «Соціальне таксі»; соціального захисту населення; розвитку первинної медико-санітарної допомоги  на території Томашпільської  селищної ради на 2024-2027 рр.; розвитку туризму у Томашпільській громаді на 2024-2025 роки; забезпечення  розроблення Комплексного плану просторового розвитку Томашпільської селищної територіальної громади Тульчинського району Вінницької області на 2024-2028 роки.
Проголосували за внесення змін до Програми розвитку освіти Томашпільської територіальної громади на 2022-2025 роки, затвердженої 18 позачерговою сесією 8 скликання № 2078 від 23.12.2021 року та до рішення 2 сесії селищної ради 8 скликання від 28.01.2021 року №215 «Про прийняття Програми щодо порядку зберігання архівних документів, пов’язаних із забезпеченням соціального захисту громадян та діяльності комунальної установи «Томашпільський трудовий архів» на 2021-2025 роки».
Надали дозвіл Томашпільському КП на викуп нерухомого майна. Затвердили звіт про виконання Стратегічної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Томашпільскій ТГ за 9 місяців 2023 року.
Затвердили План діяльності Томашпільської селищної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2024 рік; План-графік здійснення заходів по відстеженню результативності дії регуляторних актів на 2024 рік Томашпільської селищної ради та її виконавчого комітету; Перспективний план роботи Томашпільської селищної ради на 2024 рік та  План роботи Томашпільської селищної ради на І квартал 2024 року.
Надали згоду на безоплатне прийняття майна з державної власності у комунальну власність Томашпільської територіальної громади.
Одноголосно підтримали рішення про безкоштовну передачу документів з кадрових питань (особового складу) та документів тривалого зберігання  Томашпільського комбінату комунальних підприємств на зберігання  до  КУ  «Томашпільський трудовий  архів». А також рішення про вилучення майна з господарського відання та балансу з КНП «Томашпільський ЦПМСД». Прийняли низку рішень, які стосувалися питань нерухомого майна та землеустрою.
У розділі різне народні обранці прийняли рішення про надання згоди на прийняття майна із державної у комунальну власність Томашпільської територіальної громади приміщення колишньої Томашпільської районної санітарно-епідеміологічної служби в смт. Томашпіль. Розглянули ряд звернень депутатів Томашпільської селищної ради до Президента України та КМУ щодо змін з 2024 р. умов обігу земель сільськогосподарського призначення та політичного характеру.
На завершення очільник громади Валерій Немировський подякував депутатам за згуртовану плідну роботу протягом календарного року, привітав усіх присутніх з прийдешніми новорічно-різдвяними святами, побажав  міцного здоров’я, злагоди та здійснення нашої спільної мрії – великої Перемоги.
З проектами рішень чергової 45 сесії Томашпільської селищної ради бажаючі можуть ознайомитися на офіційному сайті селищної ради.
Усім добра і миру!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи підтримуєте ви об’єднання Томашпільської лікарні з іншим медичним закладом з метою створення територіального медичного об’єднання зі статусом загального закладу зі збереженням ресурсів?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь