Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ТОМАШПІЛЬСЬКА ГРОМАДА В ОСТАННЮ ЗЕМНУ ДОРОГУ ПРОВЕЛА ВОЇНА-ЗЕМЛЯКА ВАЛЕРІЯ СОЛЯРА

Дата: 02.03.2024 16:15
Кількість переглядів: 58

Гірким видався нинішній лютий для всіх українців.  Оскаженілий ворог продовжує сіяти розруху, смерть, горе і сльози в усі куточки нашої багатостраждальної України. На превеликий жаль, не обминає біль втрат і нашу громаду.
Сьогодні, 2 березня, наша громада в останню земну дорогу провела вірного сина України, хороброго воїна-земляка, 52-річного олександрівчанина Валерія Івановича Соляра.

   Попрощатися із Захисником і розділити біль втрати з його рідними прийшли військовослужбовці, побратими, керівництво громади, Олександрівського старостату, священники, вдячні односельчани та жителі громади.
Народився Валерій Іванович Соляр 12 жовтня 1971 року в селі Олександрівка у простій, працьовитій хліборобській родині. Тут промайнуло дитинство і шкільні роки. По закінченні Олександрівської загальноосвітньої школи навчався на тракториста в Тульчинському професійно-технічному училищі. Відслужив армію, повернувся у рідне село, працював трактористом у місцевому колгоспі, любив працювати біля землі-годувальниці. Був одружений, разом із дружиною Любою виховували сина Сергія та доньку Анастасію.
З перших днів російсько-української війни, 1 березня 2022 р., Валерій був мобілізований до лав ЗСУ на захист Батьківщини. Служив у званні солдат  майстер-номер обслуги 2 мінометного взводу мінометної батареї. Загинув мужній український солдат Валерій Соляр 26 лютого 2024 року під час запеклого бою з ворогом-загарбником в районі населеного пункту Сєверне Донецької області.
Валерій був дбайливим чоловіком і батьком, доброю і щирою людиною. Де б він не служив, завжди переймався долею побратимів-земляків, ділився набутим бойовим досвідом, давав слушні поради молодшим бійцям, із сумлінням виконував бойові завдання.
Війна осиротила ще одну українську родину і всіх нас. Без чоловіка залишилась дружина, без батьківського плеча син і донька, навіки втратив надійну підтримку старший брат.
Поминальну панахиду над тілом загиблого воїна вдома відслужили священники Томашпільського благочиння Української Православної Церкви на чолі з благочинним протоієреєм Василієм.
Зі щирими словами співчуттів на траурному мітингу, що відбувся біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні односельчанам у центрі села Олександрівка, до рідних загиблого воїна звернулися головний спеціаліст відділу загально-організаційного забезпечення Олександрівського старостинського округу Ольга Хабло, голова Томашпільської територіальної громади Валерій Немировський, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи – заступник начальника першого відділу Тульчинського РТЦК та СП, майор В’ячеслав Рузяк.
Поховали воїна-земляка Валерія Соляра на Олександрівському сільському кладовищі.
Безмежна вдячність і світла пам’ять ТОБІ, МУЖНІЙ ГЕРОЮ. Нехай милостивий Господь дарує твоїй душі спокій і Вічне Царство на Небесах за ту неоціненну жертву, яку ти поклав на Його вівтар в ім’я мирного неба над рідною Батьківщиною.
Вічна пам'ять усім полеглим за волю і незалежність українським Захисникам і Захисницям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь