A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

26 квітня – Міжнародний день пам’яті Чорнобильської катастрофи та день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Дата: 26.04.2024 07:50
Кількість переглядів: 18

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, жителі громади!
26 квітня 2024 року минає 38 років з дня, коли на території нашої країни сталася найбільша у світі за всю історію ядерної енергетики техногенна катастрофа - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Сьогодні Україна та вся світова спільнота вшановує неоціненний подвиг людей різного віку і професій: пожежників, військовослужбовців, медиків, працівників підприємств і організацій, які за покликом серця, ризикуючи власним здоров’ям і життям, героїчно стали на боротьбу зі смертоносним розбурханим атомом.

Ця аварія вартувала Україні десятків тисяч людських життів та завдала величезних економічних та екологічних збитків, стала важливим уроком для всього людства. У ліквідації її наслідків взяли участь й чимало наших земляків.
Від імені усіх жителів громади висловлюємо сердечну вдячність всім ліквідаторам нашої громади, які проявили героїзм, самовідданість та мужність у тих надважких та екстремальних обставинах. Бажаємо вам та вашим родинам Божого захисту, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, мирного неба над Україною, добра й злагоди.
Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх, хто жертовно поклав свої життя у боротьбі з розбурханим атомом, хто помер протягом цих років від невиліковних хвороб спричинених отруйною дією радіації. Безмежна їм вдячність і вічна пам’ять. Щирі співчуття родинам померлих ліквідаторів.
Чорнобильська катастрофа - це жорстке та безкомпромісне попередження людству. Прикро усвідомлювати, що через 38 років з дня аварії на ЧАЕС російська федерація, порушуючи всі прийняті цивілізованими країнами принципи ядерної безпеки і закони людяності, знову ставить світ на межу нових, ще більш потужних катастроф. На жаль сьогодні Запорізька АЕС поки що так і залишається окупованою військами держави-терориста. Але ми твердо віримо, що з Божою допомогою Збройні Сили України переможуть і повернуть Україні її законні території!
Щиро дякуємо нашим мужнім воїнам-Захисникам, які «живим щитом» стоять за рідну землю, і роблять усе можливе, аби відвернути подібне лихо від України та світу.  
Не дай, Боже, повторитися подібному!
З повагою голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, депутатський корпус, члени виконавчого комітету селищної ради, старости старостинських округів.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь