A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Набирають чинності зміни до Порядку призначення житлових субсидій

Набирають чинності зміни до Порядку призначення житлових субсидій

З 1 жовтня 2019р. набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України № 807  від 14.08.2019р. «Зміни, що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України». Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку призначення житлових субсидій.  Критерії для нарахування субсидій залишилися колишніми. А ось в порядку виплат монетизованих субсидій відбудутся деякі зміни. По-перше, тепер отримати грошовий переказ (субсидію) можна не тільки в “Ощадбанку”, а в одному з уповноважених банків.          По-друге, відповідно до нового порядку, невикористані гроші на рахунках субсидіантів можуть лежати довше. Раніше було визначено, що одержувач субсидії повинен звернутися за грошовим переказом протягом місяця, інакше його повернуть на рахунок Мінсоцполітики. Тепер цю норму вилучили. Але уточнили, що залишки коштів, які були на рахунках, відкритих спеціально для отримання субсидій, станом на 1 червня, можуть там лежати до 20 грудня. Якщо ж протягом цього часу люди не звернуться за ними, протягом двох робочих днів вся невикористана сума буде повернута на рахунок Мінсоцполітики.

08:14 16.09.2019

Близько 700 споживачів газу Вінниччини  вже запаслися газом на зиму по літній ціні

Близько 700 споживачів газу Вінниччини  вже запаслися газом на зиму по літній ціні

За перші дні акції «Твоя Енергонезалежність» більше 700 клієнтів «Вінницягаз Збут» вже закупили газ на опалювальний сезон по літній ціні. 75 % клієнтів оформили купівлю газув «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua.  З 23 серпня вінничани придбали близько 700 тис. куб м газу за ціною, зафіксованою на літньому рівні - 5 995,53 грн за 1000 куб.м. Таку можливість споживачі газу Вінниччини отримали вперше. 75% заявок на купівлю газу оформлені онлайн.  «В акційній ціні - 5 995,53 грн за 1000 куб.м., не враховані послуги за доставку газу, які змінюються в залежності від регіону. Вартість послуг із доставки газу, а також залишок передплаченого газу по акції «Твоя енергонезалежність» будуть зазначені в щомісячному рахунку за використане паливо.» - пояснює директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.  

08:18 11.09.2019

Відбулося засідання виконавчого комітетету

Відбулося засідання виконавчого комітетету

Сьогодні під час засідання виконкому, що пройшло під головуванням очільника Томашпільської ОТГ Валерія Немировського, було заслухано звіт начальника відділу освіти Ігоря Яроша про готовність освітніх закладів Томашпільскої ОТГ до роботи в 2019-2020 навчльному році. Про стан та заходи з додержання законодавства з питань землекористування на території об’єднаної громади доповів начальник відділу соціально-економічного розвитку, ЖКГ, транспорту та благоустрою, архітектури та земельних відносин Павло Кушнір. Рішенням членів виконкому затверджено проектно-кошторисну документації для капітального ремонту Меморіалу Слави в Томашполі та капітального ремонту приміщення Горишківського старостату. Також присутні заслухали звіт директора Рожнятівського сільського будинку культури Максима Котуза про роботу закладу  в період з вересня 2018 року по вересень 2019 році та затвердили план розвитку установи на подальший період. Також було затверджено графіки роботи магазину «Еліт» з 7 до 22 години без вихідних та ресторану «ARISTOKRAT» з 11 до 24 години. Непростим було рішення для членів виконкому щодо доцільності позбавлення батьківських прав громадян С. відносно їх малолітнього сина. Також була виділена одноразова матеріальна допомога на лікування жителям Жолобів, Томашполя, Нетребівки, Антонівки… 

11:37 10.09.2019

В Томашпільській ОТГ завершився другий етап прийому документів для нарахування дотації фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби у 2019 році

В Томашпільській ОТГ завершився другий етап прийому документів для нарахування дотації фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби у 2019 році

Відтак, за травень  – серпень 2019 р. дотацію нарахували  470 фізичним особам  за утримання  1000 голів молодняка ВРХ. Сума нарахованої дотації –361 900 гривень. За утримання переміщеного молодняка ВРХ за травень  – серпень 2019 р. дотацію нарахували  5 фізичним особам  за утримання  7 голів. Сума нарахованої дотації – 2800 гривень. Загалом сума нарахованої дотації мешканцям Томашпільської ОТГ за два періоди  2019 року склала 1 357 800 гривень. Наразі розпочався третій етап прийому документів, який триватиме до 29 листопада.    

13:37 09.09.2019

Вперше Томашпільська ОТГ відсвяткувала свій день народження

Вперше Томашпільська ОТГ відсвяткувала свій день народження

Три роки в історії – зовсім невеликий проміжок часу, але для нашої Томашпільської  селищної об’єднаної територіальної громади -  це період не лише випробувань, а й становлення. За три роки вона у своїй дружній родині поєднала  12 сільських рад і готується до приєднання ще й тринадцятої – Вилянської. А тому на перше своє «родинне свято»  Томашпіль зібрав усіх талановитих та самобутніх, щирих та людей  з надією у краще спільне майбутнє. Кожен старостинський округ, а також колективи Будинку дитячої творчості, музичної школи та НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» представили  дивовижні експонати своїх умільців. У парадному строї крокували учасники АТО та воїни-інтернаціоналісти, юні спортсмени та артисти, а також представники сіл, що стали частинкою Томашпільської ОТГ. Зі святом, з днем народження об’єднаної громади, яке щороку святкуватиметься у першу суботу вересня, присутніх привітали очільник Томашпільської ОТГ Валерій Немировський та народний депутат  України Лариса Білозір.

04:50 08.09.2019

Не платиш вчасно - плати більше

Не платиш вчасно - плати більше

Закон «Чужих дітей не буває» діє. За 8 місяців поточного року державними виконавцями Вінницької області стягнуто майже 110 млн. грн. аліментів. В тому числі - 835 тисяч грн. штрафів за несвоєчасну сплату. Штрафні фінансові санкції до неплатників аліментів почали застосовувати з 29 серпня 2018 року. Шкала збільшення суми виплати залежить від строку заборгованості. Якщо борг перевищує суму платежів за 12 місяців, то неплатник сплачує додаткові 20% від суми боргу. Якщо ж розмір боргу перевищує суму платежів за 2 роки, то розмір штрафу вже становить 30%. А ті батьки, які мають заборгованість 3 чи більше роки, додатково сплачують на користь дитини 50% від нарахованого боргу. Штрафи стягуються державним виконавцем з боржника після погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі та інших витрат виконавчого провадження, і перераховуватимуться стягувачу. Відтак діти, яким довелося чекати на аліменти більше року, отримують додаткові кошти.

14:41 03.09.2019

Святкове дійство з нагоди Дня знань відбулося в дитячому садочку «Сонечко»

Святкове дійство з нагоди Дня знань відбулося в дитячому садочку «Сонечко»

Томашпільський заклад дошкільної освіти «Сонечко» зібрав сьогодні свою численну родину на святі з нагоди Дня знань. Підростаюче покоління вітали голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський, начальник селищного відділу освіти Ігор Ярош та директор дошкільної установи Олена Годна. Олена Іванівна щиро подякувала Валерію Федоровичу за постійне піклування про підростаюче поколінння, а народному депутату України Ларисі Білозір та батькам - за сприяння в підготовці дошкільного закладу до нового навчального року.  Нині садочок відвідують більше 300 дошколяриків, які тут не лише дорослішають, а й зростають справжніми українцями та вихованими людьми. Саме тут вони навчаються дружити, а ще бути добрими, людяними, не жадібними…Саме про жадібність йшлося у дитячій ляльковій виставі, яку переглянула малеча на святі. А ще досхочу натанцювалася на імпровізованій дискотеці.  

16:45 02.09.2019

Вересень. Стежка до школи. Дзвонить веселий дзвінок…

Вересень. Стежка до школи. Дзвонить веселий дзвінок…

Є восени такий день, коли школа наповнюється дитячим сміхом, пишними бантами, турботливо зав’язаними краватками, радісним хвилюванням та оазисами квітів. Так-так! Саме сьогодні День знань зібрав учнів НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» на подвір’ї рідної школи, аби переливами малинового дзвоника розпочати новий 2019-2020 навчальний рік. Без сумніву, це - найособливіший день в житті 75 першокласників, що навчатимуться у 3 класах. Вони не приховуючи хвилювання, розповідали віршики та співали пісеньки, із затамуванням слухали настанови директора школи Павла Антонишиного, голови Томашпільської ОТГ Валерія Немировського та своїх батьків, а ще приймали перші свої учнівські канцилярські набори із рук таких дорослих вже 11-класників. Під час святкової лінійки було вручено грамоти призерам обласних олімпіад та педагогам, які їх підготували. Присутні заслухали вітальну листівку з нагоди початку нового навчального року, що надійшла на адресу дружньої шкільної родини від народного депутата України Лариси Білозір. А по завершенню урочистостей за доброю традицією учні перших та одинадцятих класів поклали квіти до підніжжя Меморіалу Слави та пам’ятного знака «Борцям за свободу та незалежність України» .

13:34 02.09.2019

Вилянська громада приєднується до Томашпільської ОТГ

Вилянська громада приєднується до Томашпільської ОТГ

Підставою для скликання 35 позачергова сесія селищної ради 8 скликання, що зібрала депутатів Томашпільської ОТГ сьогодні в селищному будинку культури, став висновок Вінницької обласної державної адміністрації про добровільне приєднання Вилянської сільської територіальної громади до Томашпільської селищної ОТГ. А отже наступний етап – подання документів на Центральну виборчу комісію та призначення виборів депутатів у Вилах.  Також депутати внесли зміни до рішень попередніх сесій Томашпільської ОТГ , Жолоб’янської та Рожнатівської сільських рад.  

13:59 30.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь