A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

До 80-ти річчя масових розстрілів євреїв в Яришівському яру

До 80-ти річчя масових розстрілів євреїв в Яришівському яру

4 серпня 1941 року у Томашполі,  який був захоплений німецько-фашистськими загарбниками, почалися масові розстріли мирного населення, зокрема, єврейського. Протягом цього дня на території Яришівського яру було розстріляно більше 100 осіб єврейської національності. Серед розстріляних були жителі села Ракової. 

16:15 04.08.2021

До 80-ти річчя масових розстрілів євреїв в Яришівському яру

До 80-ти річчя масових розстрілів євреїв в Яришівському яру

4 серпня 1941 року у Томашполі,  який був захоплений німецько-фашистськими загарбниками, почалися масові розстріли мирного населення, зокрема, єврейського. Протягом цього дня на території Яришівського яру було розстріляно більше 100 осіб єврейської національності. Серед розстріляних були жителі села Ракової.  В день 80-ти річчя масових розстрілів Томашпільський селищний голова Валерій Немировський, його перший заступник Віталій Годний та секретар селищної ради  Оксана Потуторовська відвідали місце поховання загиблих та поклали корзину квітів до меморіалу.

16:15 04.08.2021

Зупинимо торгівлю людьми разом

Зупинимо торгівлю людьми разом

Згідно з планом заходів щодо проведення інформаційних кампаній з питань торгівлі людьми в Томашполі напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що був започаткований Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році, 29 липня проведено акцію «Людина – не товар! Зупинимо торгівлю людьми разом». Працівники Центру надання соціальних послуг на чолі з директором Людмилою Поперечною провели відповідну підготовку, до якої долучалися всі суміжні служби як селищної ради, так і державних установ.

11:29 30.07.2021

Показання газових лічильників урегулює інвентаризація з фотофіксацією

Показання газових лічильників урегулює інвентаризація з фотофіксацією

З квітня по липень поточного року АТ «Вінницягаз» провів інвентаризацію показань газових лічильників 121 тис. споживачів. Це лише чверть від потреби, тож робота продовжується. Контрольне зняття показань здійснюється контролерами з фотофіксацію даних лічильників за допомогою мобільного додатку.Процедура дозволяє привести показання та нарахування за особовими рахунками у відповідність до фактичного споживання газу. Робота проводиться з врахуванням вимог карантину.

14:25 29.07.2021

Увага! Амброзія полинолиста!

Увага! Амброзія полинолиста!

Амброзія полинолиста – один з небезпечних карантинних організмів. Через свою виняткову шкодочинність, негативний вплив на здоров’я людей амброзія посідає одне з перших місць серед злісних бур’янів.  Амброзія полинолиста засмічує усі польові культури, сади, городи, узбіччя доріг, залізничні насипи, луки та пасовища, пустирі та інші необроблювані землі. Надмірно висушує і виснажує ґрунти, при великому забур'янені культурні рослини гинуть.

08:11 28.07.2021

СЕЗОННІ ОБМЕЖЕННЯ РУХУ

СЕЗОННІ ОБМЕЖЕННЯ РУХУ

На території Вінниччини, у зв’язку із підвищенням температурного режиму, введено обмеження руху для  велекого вагового транспорту Відповідно до п. 2.4 «ПОРЯДКУ тимчасового обмеження або заборони руху транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів на окремих ділянках автомобільних доріг загального користування», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 р. № 879,

13:17 26.07.2021

Як убезпечитися від придбання контрафактного чи фальсифікованого насіння

Як убезпечитися від придбання контрафактного чи фальсифікованого насіння

Використання для посіву контрафактного та фальсифікованого насіння може спричинити втрату до 25% урожаю. Купуючи контрафактне чи фальсифіковане насіння, аграрії стикаються з такими проблемами, як погані сходи або взагалі їхня відсутність, низька врожайність, низька якість врожаю, різнобій сорту, хвороби, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби. У свою чергу крупні компанії-оригінатори, прагнучи вберегти свій імідж, докладають максимум зусиль у захист від підробок, використовуючи такі ступені захисту: - тривимірне зображення-голограма (зі зразком можна ознайомитись на сайті компанії. Будь-які відхилення можуть свідчити про підробку);

15:44 23.07.2021

У Томашполі піднято Олімпійський прапор України

У Томашполі піднято Олімпійський прапор України

Ранок п’ятниці 23 липня в Томашполі розпочався з приємної події –  на центральній площі селища відбулося підняття Олімпійського  прапора України з нагоди відкриття в Токіо ХХХІІ-их Олімпійських ігор.  Ця подія - знаменна і знакова для всього світу - відбувається на рік пізніше через пандемію коронавірусу. Її чекали спортсмени, тренери, всі прихильники спорту планети. І саме в цей день на Олімпійському  стадіоні в Токіо спалахне олімпійський вогонь, буде піднято прапор з символічними 5-ма кільцями, що мають синій, жовтий, чорний, зелений і червоний кольори – символи 5 – ти континентів, пролунають гасла  сітіус, альтус, фортіус, тобто швидше, вище, сильніше.

14:41 23.07.2021

Правам дитини належна увага

Правам дитини належна увага

Сьогодні, 22 липня 2021 р.,  на засіданні комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Томашпільської селищної ради, що проходив  під головуванням першого заступника голови селищної ради Віталія Годного розглядалися важливі питання стосовно стану утримання та виховання дітей у нашій територіальній громаді. Так про стан утримання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ях опікунів та піклувальників, жителів Томашпільської територіальної громади інформувала членів, присутніх на засіданні комісії, начальник служби у справах дітей селищної ради Оксана Ярош.  

16:10 22.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь