A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Громада Томашполя гучно та весело відзначила свято Івана Купала.

Дата: 09.07.2018 14:56
Кількість переглядів: 1335

Івана Купала – чим не привід згадати народні традиції, легенди минувщини і забути бодай на день-ніч про сучасну прагматичність. Із цим погодилося сотні гостей святкування у Томашполі.

Щорічно у селищі свято Купала збирає людей, цього року - на місцевому стадіоні. У день літнього сонцестояння, традиційно українці відзначають Свято Купала. Назва свята походить від імені християнського святого Івана Хрестителя. Квінтесенцією одного з чотирьох головних свят сонячного календаря є очищення за допомогою вогню та води — найдавніша форма магічних дій.

Народні гуляння розпочались виступами місцевих творчих колективів, які заворожували усіх присутніх талановитим виконанням народних та сучасних пісень. Також селищна рада передбачила для присутніх інтерактивні конкурси, ігри, лотерею та розваги. Зокрема цього вечора серед місцевих красунь обирали ту, у якої найдовша коса та найкращий вінок, а серед мужніх чоловіків - здатного підняти найбільшу кількість разів гирю та перетягти канат. Володарі призових місць отримували цінні подарунки від організаторів.

Вітав учасників святкового дійства селищний голова Валерій Немировський, висловив вдячність за спонсорську допомогу підприємцям селища. 

Також  були і головні атрибути свята — це Купало й Марена. Родзинкою святкового вечора була довгоочікувана лотерея, у якій міг взяти кожен бажаючий. Загалом було розіграно більше 200 подарунків, головним серед яких бум пилосос. Варто зазначити, що томашпільчани збільшували свої шанси у виграші удвічі, адже за ініціативи депутата Вінницької обласної ради Лариси Білозір серед присутніх була проведена ще одна лотерея з цінними подарунками.

 «Дуже приємно бачити стільки дівчаток в українському вбранні та у віночках. Це говорить про те, що українські традиції живуть, а свято Купала - одне із улюблених літніх свят серед молоді. У цей день я хочу всім побажати миру та злагоди, щоб купальський вогонь приніс вам здоров'я, очистив від усього поганого: негараздів та хвороб. Дякую вам велике за запрошення»,- відзначила Лариса Білозір під час виступу на святкуванні у Томашполі.

Всіх присутніх частували гарячою юшкою, бутербродами з салом та гірчицею. 

А от кульмінацією свята стало запалення багаття, яке є уособленням сонячного світла, навколо якого до пізньої ночі танцювала молодь.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь