A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Сьогодні День державного прапора України!

Дата: 23.08.2018 01:12
Кількість переглядів: 1453

  Учора на центральній площі Томашполя відбулися урочисті заходи з нагоди вшанування державного стяга та 27 річниці незалежності України. 

  Виборюючи незалежність та розбудовуючи державу, кожна нація обирає символи своєї єдності, сили, свободи та честі. Найбільш шанованим серед таких для українців є Державний Прапор України. Ми бережемо та шануємо його як найбільшу національну святиню. Український прапор – це наш історичний дух, наша совість і незламність, це – вічно жива пам'ять про героїчне минуле. Символічно, що ми святкуємо День Державного Прапора України напередодні Дня Незалежності. Адже саме синьо-жовтий стяг об'єднує під своїми полотнищами захисників та оборонців рідної землі. Сьогодні наші військові йдуть з Державним Прапором у бій, вивішують рідне знамено на адміністративних будівлях, визволених від тероризму українських сіл і селищ, містечок і великих міст.
  Ми віримо, що під Українським стягом наша Батьківщина незабаром досягне миру і справедливого ладу, а працьовитий український народ зробить все можливе для її розбудови. 
Саме таким патріотичним духом було просякнуте кожне слово, що звучало під час урочистого заходу з нагоди державних свят. Із завмиранням присутні, яких зібралося на площі Шевченка чимало, спостерігали за внесенням військовими жовто-блакитного стяга та учнями Томашпільської школи-гімназії – прапора Томашполя. І коли звучав над селищем гімн України, усі погляди були звернені у чисте, голубе небо. І серце молилось, щоб воно було ще й мирним над всією нашою ненькою-Україною.
  Квіти від вдячних синів та доньок лягли до пам’ятника Кобзарю, стели Незалежності, пам’ятного знаку «Борцям за незалежність», пам’ятника загиблим у роки ІІ світової війни.
  Присутніх зі святом привітали керівники району, депутат Верховної ради України Іван Спориш. А голова Томашпільської  селищної об’єднаної територіальної громади Валерій Немировський, вітаючи жителів та гостей нашого мальовничого селища із подвійним святом, зазначив: «У всіх нас спільна висока мета – зробити Україну заможною, могутньою, демократичною, такою про яку мріяли, за яку звитяжно боролися мільйони наших славних попередників. Тож давайте зробимо все, щоб пишатися своєю Батьківщиною, будемо шанувати її історію, своєю невтомною працею і талантом вносити щоденний доробок у процвітання України.
Бажаю кожному з присутніх, усьому українському народу, щоб кожен подальший день дарував радість життя, любов рідних та близьких, мир і спокій, добробут і злагоду. Зі святом!»
  А завершилися урочистості флешмобом, під час якого всі бажаючі запустили у небесну синь жовто-блакитний «стяг» із повітряних кульок.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь