A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

«Маршрути успіху» у Томашполі: громада ділиться досвідом

Дата: 19.09.2018 11:28
Кількість переглядів: 2397

Децентралізаційна реформа є однією з найбільш успішних та перспективних в Україні. Її подальший розвиток – одне з найважливіших завдань на сьогодні, яке ставлять перед собою не лише Асоціація міст України, а й громади, що вже стали на шлях об’єднання, та ті, які цього лише прагнуть. Саме тому в 2017 році була започаткована загальнонаціональна Програма обмінних візитів «Маршрути успіхів». У рамках Програми 18 вересня  до Томашпільської селищної об’єднаної територіальної громади завітала делегація с. Агрономічного та сусідніх з ним сіл Вінницького району, які теж мріють створити свою об’єднану громаду.


- Чому наша програма має назву «Маршрути успіхів»? Тому що вона допомагає продемонструвати успіхи громад, запозичити кращі практики і реалізувати їх в інших містах. Однак для того, щоб ця місія була здійсненною, необхідно постійно обмінюватися досвідом та пізнавати нове. Не дарма кажуть – краще один раз побачити, ніж багато разів почути. Асоціація міст України переконана, що кожен успіх громади сьогодні - це запорука великого успіху всієї держави завтра, - зазначив виконавчий директор Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України Владислав Філатов. – А тому ми завітали до Томашпільської об’єднаної територіальної громади, яка демонструє успішний розвиток не лише на теренах Вінниччини, а й України загалом.
І дійсно учасники делегації Вінницького району були вражені побаченим: красунею-гімназією, тим об’ємом робіт, який зроблений місцевою владою, для дошкільної установи «Сонечко» та Будинку дитячої творчості. Милувалися гості і центральною площею селища. А відвідавши комунальне підприємство, дивувалися кількості придбаної техніки, яка обслуговує жителів громади. 
- Не секрет, що левова частина бюджету об`єднаної громади йде на надання громадянам достойних послуг, благоустрій нашої громади, будівництво та ремонт дорожньо-транспортної мережі. Приємно відмітити, що автопарк нашого комунального підприємства дозволяє нам бути незалежними ні від кого. Якщо у 2011 році було 3 одиниці техніки, то у 2016 році – 12, у 2018 році вже 20. Крім двох новеньких сміттєвозів, придбаних за рахунок коштів обласного екологічного фонду, протягом останніх років придбано ще міні-трактор МТЗ для розчистки тротуарів від снігу, поливальну машину ЗІЛ та самоскид ЗІЛ, два МТЗ-82.1 з відвалами, вантажний автобус Volkswagen LT, а  також два пасажирських буси FORD, якими підвозимо жителів Горишківського та Раківського старостатів до Томашполя, діток з цих сіл на гуртки до Будинку дитячої творчості, - зазначив голова Томашпільської селищної об’єднаної територіальної громади Валерій Немировський.
- Відчувається, що очолює  Томашпільську ОТГ справжній господар, який вболіває за розвиток та процвітання своєї громади, - поділилася враженнями від відвідин голова Ведмежо-Вушківської  сільської ради Павліна Роздайбіда. – І якщо, їдучи до Томашполя, я ще вагалася щодо об’єднання, то тепер – стала прихильником реформи. 
А цікавило гостей чимало питань: і наповнення бюджету, і земельні відносини, і ремонт вулиць та водогонів, чи не позбавлені уваги старостати і як функціонують в приєднаних до Томашполя селах медичні та освітні заклади… На ці та чимало інших запитань селищний голова Валерій Немировський  дав вичерпну інформацію, порадив, як краще вчинити в тій чи іншій ситуації.
- До нас часто приїздять різні делегації переймати досвід, - каже очільник ОТГ Валерій Немировський, - і ми часто їздимо до інших. Бо лише навчаючись одне в одного, можна розвиватися, запозичувати досвід і змінювати громаду на краще. А те, що необхідно об’єднуватися, – це беззаперечний факт! І свідчення того - бажання ще 8 сіл приєднатися до Томашпільської ОТГ. Люди ж бачать ті зміни, які відбуваються в Раковій, Нетребівці, Горишківці і теж хочуть, щоб і їхні села мали майбутнє. А майбутнє - в об’єднаній територіальній громаді!
Тетяна Юзвак.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь