A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

15-го лютого 2020 року вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 17.02.2020 15:14
Кількість переглядів: 1133

Не одним сивим пасмом закосичена дата 15-го лютого – день, коли в далекому 1989 році закінчилася для народів колишнього Радянського Союзу десятирічна кривава трагічна війна в Афганістані. Цього року минув 31 рік з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану. 


В Томашполі напередодні  відзначення  цієї знаменної події відбулися урочисті заходи. Так віддати шану пам’яті тим, хто поліг у збройних конфліктах на території Афганістану та інших держав, покласти квіти до підніжжя пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам прийшли заступники селищного голови Томашпільської ОТГ Віталій Годний та Іван Німерчук, секретар селищної ради Валентина Залюбівська, керуючий справами виконавчого комітету Інна Шклярук, представники колективів та громадськості селища разом з колишніми воїнами, які пережили страхіття війни і повернулись додому. Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять всіх, хто назавжди залишився в афганських горах. З Афганістану не дочекалася Томашпільщина 6 своїх синів.
А в селищному будинку культури перший заступник селищного голови Віталій Годний зі словами вдячності та поваги за життєвий подвиг привітав воїнів-афганців та вручив грошові винагороди. Далі на мужніх воїнів чекала музична програма від групи військово-патріотичної пісні «Аскер».
Рядками своїх пісень, по-справжньому, чоловічих, іноді, жорстких, суворих, про мужність, смерть, про Афган, тих, хто вижив на тій війні, перенесли на мить у спогади про нелегку службу в далекій чужій країні. Кожен з воїнів-інтернаціоналістів, який повернувся додому живим, згадав військову дружбу, людську честь, мужність побратимів попри смерть, втрату друзів, пролиту кров. Вони ніколи не забудуть Афганістан, який багато чого їх навчив…

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь