A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Допомога, що рятує: Проміжний звіт Оперативного штабу Лариса Білозір про підтримку медиків під час епідемії

Дата: 28.04.2020 09:19
Кількість переглядів: 528

Цими днями свій проміжний звіт про роботу Оперативного штабу для підтримки медиків та інших служб Тульчинського, Томашпільського, Шаргородського, Чернівецького та Мурованокуриловецького районів під час епідемії COVID-19, опублікувала народний депутат Лариса Білозір.


Як і сотні інших небайдужих та відповідальних громадян по всій країні, вона з перших днів оголошення епідемії розпочала процес вирішення першочергових потреб медиків. Тоді ще у нашому регіоні не було жодного підтвердженого випадку захворювання, і для більшості ця небезпека здавалась примарною, чимось далеким.
"Всі ці дні ми контактуємо з медиками та іншими екстреними службами районів для збору оперативної інформації щодо їх першочергових потреб. На жаль, на першому етапі масштабні закупівлі були майже неможливі через хаос з цінами та відсутність централізованих поставок засобів індивідуального захисту. Але ми шукали і, на щастя, знаходили прийнятні варіанти. Зрозуміло, що наша допомога - точкова. Ніхто з благодійників, волонтерів чи меценатів не може замінити функції держави у цьому процесі. Але осторонь ми точно не залишаємось та по мірі своїх можливостей виконуємо прохання медиків. Як і обіцяла я передала свою заробітну плату з початку року у фонд нашого Оперативного штабу, а також залучили ще й ресурси ГО «Життя та розвиток громад». Крім того, свою суттєву підтримку у спільній з нами координації надає БФ "МХП- Громаді". Це гарний приклад роботи соціально відповідального бізнесу. Закликаю усіх небайдужих підприємців, фермерів, громадських активістів, підтримати наших лікарів, вони цього потребують як ніколи",- підкреслила Лариса Білозір на власній сторінці у Фейсбук.
Серед вже наданої благодійницею допомоги медикам 9000 окулярів, рукавиць, шапок та бахіл, 15 087 респіраторів (клас захисту FFP3), одноразових та hand-made масок та щитків для обличчя, 1150 захисних костюмів та стерильних халатів, 1180 л. дезінфікуючих засобів, 200 комплектів для забору зразків біологічних матеріалів та 70 експрес-тестів на коронавірус українського виробництва та багато іншого, що нині потрібно для медпрацівників.
Крім того, разом з колегами-депутатами з групи "За майбутнє", пані Білозір розробила законопрєкт, де парламентарі пропонують запровадити для медиків, які безпосередньо працюють із хворими на коронавірус страхові виплати. Відповідна постанова №3368 вже зареєстрована у Верховній Раді.
Нагадаємо, народні депутати з Вінниччини Лариса Білозір (ОВО №15) та Микола Кучер (ОВО №17) перерахували свою депутатську зарплатню за перший квартал цього року на потреби лікарень та ЦПМСД свого округу.

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь