A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2020 08:57
Кількість переглядів: 547

З 1998 року 1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей, згідно з Указом Президента №568/98 від 30 травня 1998 року. В цей день ми відзначаємо свято радості та надії водночас і тих, хто завжди поруч з ними, хто піклується і допомагає твердо стати на ноги, – батьків, вихователів, вчителів, наставників. Саме на дітей ми покладаємо наші сподівання на краще майбутнє, в дітях ми бачимо запоруку нашого особистого щастя та здійснення мрій. Цей день - нагадування  дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб  діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленими справами. 


Поліпшення системи охорони здоров’я маленьких жителів нашої об’єднаної територіальної громади, захист їхніх прав та інтересів постійно знаходяться в центрі нашої уваги.
Так, забезпечуються права дітей на шкільну та позашкільну освіту. Успіхів у навчанні та творчих, спортивних здобутків діти громади досягли протягом минулого навчального 2019-2020 років. Серед призерів ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад 2019-2020 начального років є 23 учні НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія», 2- Антонівської, 3-Пилипи-Борівської, 9 – Рожнятівської та 2 – Раківської шкіл, 8 з загальної кількості  яких пройшли до ІІІ етапу. Нещодавно перемогою та призовими місцями увінчалась участь вихованців зразкового ансамблю танцю «Шарм» Томашпільського Будинку дитячої творчості (керівник Мирослава Олійник) у Міжнародному багатожанровому творчому інтернет-фестивалі-конкурсі «ZIRKA» - «Парад зірок - 2020» у місті Краків, Польща.
Не залишаються поза увагою умови проживання та виховання дітей в багатодітних родинах, яких налічується близько 140 на території об’єднаної громади. Ведеться облік сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах. Спеціалістами селищної ради здійснюється супровід таких родин, постійний моніторинг умов проживання дітей.
На звання матері-героїні за виховання п’яти дітей подано Камінську Вікторію Михайлівну, що проживає в селі Ракова.
В умовах карантину увага до родин, де виховуються діти, приділялась особливо пильно. Саме, за рахунок небайдужих благодійників тим сім’ям, що на час карантину опинився в скруті, було надано продуктові набори. 
З метою реалізації на території ОТГ державної політики з питань соціального захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, попередження вчиненню дітьми правопорушень на останній 45-ій позачерговій сесії селищної ради прийнято рішення про створення служби у справах дітей.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь