A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Річниці  завершення Другої світової війни присвячено

Дата: 02.09.2020 16:20
Кількість переглядів: 1458

2 вересня минає 75 років, як закінчилась наймасштабніша і найкривавіша в історії людства, Друга світова війна.  У  глобальному збройному конфлікті, що розпочався 1 вересня 1939 року, взяли участь понад 60 країн. Великі держави  утворили два протилежні військові табори: блок країн Осі  (Німеччина, Італія, Японія) та антигітлерівську коаліцію («союзники»). Безпосередню участь у бойових діях брали понад 100 мільйонів осіб.

Супротивні держави кинули всі економічні, промислові та наукові можливості на потреби фронту, стираючи різницю між цивільними та військовими ресурсами. Загальні людські втрати у Другій світовій війні складають від 50 до 80 мільйонів осіб, більшість із яких були мешканцями Радянського Союзу та Китаю. Друга світова війна відзначилася численними масовими вбивствами і злочинами проти людяності, насамперед Голокостом, стратегічними килимовими бомбардуваннями та єдиним в історії військовим застосуванням ядерної зброї. 
Друга світова стала переломною подією ХХ століття, докорінно змінивши політичну карту і соціальну структуру світу. 
Підписання акту про капітуляцію Японії як наслідок завершення війни в Азії - закріпило загальну перемогу Антигітлерівської коаліції.
Хвилиною мовчання та квітами, покладеними до підніжжя Меморалу слави в Томашполі, селищний голова Валерій Немировський та працівники селищної ради вшанували полеглих співвітчизників у Другій світовій війні – загиблих томашпільчан та воїнів армії визволительки, які померли від ран, отриманих під час боїв за звільнення селища від німецько-фашистських окупантів у березні 1944 року. Зі святом!

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь