A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ГРОМАДСЬКІ РОБОТИ ТА РОБОТИ ТИМЧАСОВОГО ХАРАКТЕРУ – ПОЛІПШЕННЯ БЛАГОУСТРОЮ СЕЛИЩА ТА ТИМЧАСОВА ЗАЙНЯТІСТЬ ДЛЯ БЕЗРОБІТНИХ.

Дата: 04.09.2020 15:23
Кількість переглядів: 1466

Зайнятість населення — одне з пріоритетних питань в роботі Томашпільської філії Вінницького центру зайнятості. Залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру — ефективний шлях тимчасового вирішення працевлаштування громадян.

Одним із вагомих чинників, що знімає напругу на ринку праці та забезпечує тимчасову зайнятість громадян, є  роботи тимчасового характеру. У Законі України "Про зайнятість населення" прописано, що ними вважаються загальнодоступні види робіт, які мають суспільно корисну спрямованість, відповідають потребам регіону і сприяють його соціальному розвитку.
До виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру на добровільних засадах залучаються такі категорії осіб: зареєстровані безробітні; особи, які перебувають на обліку в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу; працівники, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення до 50 відсотків передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції. Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» для безробітних, які не мають професії, або таких, які працювали на роботах, що не потребують спеціальної підготовки, та перебувають на обліку в центрі зайнятості, більш як шість місяців, підходящою роботою вважається участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, тривалість яких перевищує один місяць.
На осіб, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення і загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Зазначаємо, що з особами, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, роботодавці укладають в письмовій формі строкові трудові договори на період, що сумарно протягом року не може перевищувати 180 календарних днів. До громадських та інших робіт тимчасового характеру не відносяться роботи, що пов'язані з ризиком для життя, відповідно до Переліку робіт з підвищеною небезпекою. Період участі зареєстрованих безробітних у громадських роботах зараховується до страхового стажу.
З початку року Томашпільська філія тісно  співпрацює з Великорусавською, Вербівською, Вилянською сільськими радами. Організація тимчасових  робіт надає нашому району можливість виконувати роботи, що відповідають потребам громади , залучати безробітних до виконання суспільно корисних робіт по благоустрою . 
Як бачимо, через громадські та інші роботи тимчасового характеру вдається розв'язати низку актуальних для життєдіяльності територіальної громади питань, а з іншого боку — за відсутності постійних місць роботи на деякий час залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком.
Учасники громадських та інших робіт тимчасового характеру отримують можливість набути практичного досвіду, встановити нові соціальні контакти, завдяки яким людина може знайти постійну роботу.
Ці роботи дають позитивний результат як для безробітних, так і для нашого району. Адже завдяки проведенню громадських робіт в селищі  підтримуються чистота й порядок.
Зважаючи на значимість громадських та інших робіт тимчасового характеру, Томашпільська філія  і надалі буде проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення та роботодавців з питань залучення осіб, що перебувають в пошуках роботи, до тимчасової зайнятості.


Начальник Томашпільської районної філії  Вінницького ОЦЗ                     Алла Пилипчук

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь