A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Традиційно в Україні та в світі на початку березня відзначаються Шевченківські дні

Дата: 11.03.2021 15:58
Кількість переглядів: 648

Ця традиція пов’язана з іменем Тараса Шевченка, якого називаємо генієм українського народу, символом України, народним пророком, провісником волі, титаном духу, який вболівав за долю рідного народу, а тому залишив нащадкам духовний заповіт, що передається з роду в рід. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Шевченко був, є і залишається найбільшою особистістю в становленні нашої держави.

  Цього року виповнюється 207 років з дня народження та 160-ті роковини з дня смерті великого Поета. Саме до днів вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка Вінницьким обласним центром народної творчості з метою пропаганди  творів великого Кобзаря та популяризації жанру художнього читання з 1 лютого по 1 березня 2021 р. проводився он-лайн конкурс читців «Кобзар і Україна». В ньому взяли участь і шанувальники творчості  Шевченка нашої територіальної громади, які підготували за програмою конкурсу для виконання або твір Т.Г. Шевченка, або твори сучасних українських авторів про Шевченка, Героїв Майдану, Героїв Небесної Сотні, учасників АТО, або авторську поезію.
  26 лютого районне журі переглянуло подані на конкурс відеофайли, визначило переможців і відібрало претендентів для участі в обласному он-лайн конкурсі. Отож за підсумками конкурсу переможцями, зайнявши 1 місце, стали  Руслан Свірук з Вапнярок, Ірина Кривов’яз  та Олександра Ворохта з Томашполя. Їх нагороджено книгою «Кобзар» та подано на конкурс до Вінницького ОЦНТ. Друге місце зайняли хор вихованців Томашпільської дитячої музичної школи, Левко Анна (с. Антонівка), Олеся Козачук (с. Липівка). Їх нагороджено грамотами відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради.

Третє місце  в Колісник Галини (с.Ракова), вокального колективу «Зореграй», Собцевої Наталі (с. Олександрівка), учасників юнацько-дитячого гуртка (с. Антонівка), Мадяр Світлани (с. Пеньківка), Вараниці Василини (с. Кислицьке), дуету Криклива Валентина і Слободянюк Ірина (с. Велика Русава), Богдана Гоголя та Вікторії Семків (с. Горишківка),  Будяк Тетяни (с. Нетребівка), Вихованець Олени (с. Вила), Литвака Івана та Рудик Вероніки (с. Нетребівка). Цих учасників  відзначено подяками відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради. Подяки винесено й керівникам закладів культури територіальної громади, які підготували учасників конкурсу, за активну пропаганду як творчості Т.Г. Шевченка,  так і популяризацію жанру художнього читання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь