A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Рокам ніколи пам’яті не стерти

Дата: 16.03.2021 13:51
Кількість переглядів: 738

Сьогодні, 16 березня, минає 77 років з того часу, як над Томашпільщиною засяяло сонце миру і свободи. Безжальне колесо другої світової війни, яке нещадно плюндрувало наш край протягом 32 місяців з 21 червня 1941 року, залишило по собі розруху і безліч людських жертв. Весна визволення 1944 року принесла врешті на цю багатостраждальну землю мир і право на вільне життя.

У 77-ому річницю визволення Томашпільщини від німецько-фашистських загарбників селищний голова Валерій Немировський, його заступники Віталій Годний та Іван Німерчук, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош, працівники селищної ради, воїни – АТОвці взяли участь в урочистому покладанні квітів до Меморіалу Слави в Томашполі. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у другій світовій війні земляків та воїнів, які померли від ран, отриманих в боях при визволенні селища і сіл Томашпільщини і поклали квіти до підніжжя пам’ятника.
Сьогодні Томашпілля живе і з вдячністю пам’ятає про тих, хто не повернувся з тієї жорстокої війни, пам’ятає про те, що у всі часи найвищою цінністю було і залишається людське життя.
Ніхто не забутий, на порох ніхто не згорів;
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть…
І поки є пам'ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.


До 77-ої річниці  визволення Томашпільщини від німецько – фашистських загарбників у читальному залі Публічної бібліотеки селищної ради розгорнуто книжкову виставку «Тихі зорі  вічної пам’яті». Тематичні виставки до цієї дати представлені і у сільських філіях Публічної бібліотеки

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь