A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Олімпійський день бігу в Томашполі

Дата: 07.06.2021 13:57
Кількість переглядів: 740

З початком літа приходить до нас популярне  в усьому світі свято - Міжнародний день олімпійського бігу. Запроваджене воно ще у 1948 році рішенням Міжнародного Олімпійського Комітету.  Мета  - влаштовувати різні спортивні свята, здебільшого бігові, для того, щоб залучати максимальну кількість учасників, спонукати їх до активних занять фізкультурою та спортом, поширюючи таким чином олімпійську концепцію «Спорт для всіх», виховувати молодь за допомогою спорту в дусі взаєморозуміння, миру і дружби, популяризувати здоровий спосіб життя.  

 Минулої суботи на площі біля центральної лікарні в  Томашполі зібралися усі бажаючі від 2-х до 60-ти років, котрі не мають протипоказань до фізичних навантажень та добровільно вирішили взяти участь в цікавому легкоатлетичному забігу. Загальна кількість учасників склала трохи більше 300 осіб.     З цим видовищним святом бігунів та вболівальників привітали почесні гості: голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, начальник відділу освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської ТГ Ігор Ярош, голова відділення Національного Олімпійського комітету України у Вінницькій області Павло Хникін та головний суддя пробігу, чемпіон України з легкої атлетики Григорій Слободян.
     Учасників розділили за віковими групами: найменша вікова група - до 2 – х років  бігла дистанцію 25 метрів. Далі 50 метрів долали вже діти віком 3 – 4 роки, 100 метрів – учні 1-2 класів, 200 метрів – учні 3-4 класів, 300 метрів – учні 5-6 класів, 500 метрів – учні 7-9 класів та 800 метрів – учні 9-11 класів. Серед дорослої вікової категорій  долали вже дистанцію в 1 км учасники від 18 до 60 років та найвитриваліші спортсмени подолали забіг в 8,5 км, за що на фініші отримали бурхливі оплески вболівальників.
   Приємно відзначити, що до участі в забігу долучилися і школи нашої громади, особливо Томашпільська, яку представляли 210 учасників різних класів на чолі з класними керівниками, Вилянська, Антонівська, Рожнятівська, Яланецька, Кислицька, Гнатківська, Пилипи- Борівська, Стінянська Комаргородська, Вапнярківська, Раківська, Великорусавська,  і дитячі садочки Томашполя, Антонівки, Олександрівки, Рожнятівки,  окремі організації ( «Центр надання соціальних послуг») й окремі громадяни – шанувальники легкої атлетики.
В організації та проведенні олімпійського забігу сприяли селищний голова Валерій Немировський, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради Ігор Ярош, КНП «Центр надання ПМСД » Томашпільської селищної ради (директор Щербатий А.М.), Томашпільське відділення поліції ( начальник Відомський С.В.).
     Усім наймолодшим учасникам було вручено солодкі подарунки від спонсорів – приватних підприємців Сергія Байдака, Василя Ткаченка, Олега Ковальчука, Валерія Білоуса, Миколи Сколодчука, Світлани Олійник. Переможці та призери – дошкільнята, юнаки та дівчата, чоловіки та жінки по вікових групах – були нагороджені медалями, дипломами й  цінними подарунками від відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області та партнерів змагань. Також абсолютно всі учасники заходу отримали магніти з гаслом «Життя – це рух! Рух – це спорт!».

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь