A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

COVID-19: Вакцинація - шлях запобігання хворобі.

Дата: 16.09.2021 14:02
Кількість переглядів: 477

Розширену нараду за участю керівників установ, організацій, підприємств, приватних підприємців територіальної громади провів цими днями  селищний голова Валерій Немировський. Необхідність її проведення зумовлена стрімким зростанням захворюваності на коронавірус на території України  та появою нових хворих на COVID  в нашій громаді. Темпи зростання стали причиною прийняття Кабінетом Міністрів України Постанови № 1236 про протиепідемічні обмеження, якими зокрема запроваджено «жовтий » і  «зелений» COVID – сертифікати.

Селищний голова повідомив, що у зв’язку з прийняттям цієї Постанови при жовтому рівні епідбезпеки на території громади будуть введені відповідні заборони:
-    на проведення масових заходів за участю більше 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території;
-    на роботу закладів освіти, крім тих, де не менше 80% працівників мають жовтий (одне щеплення) або зелений (два щеплення)  COVID – сертифікати.
  Дозволяється робота  спортзалів і фітнес-центрів при заповненості не більше, як 1 особа на 10 кв.м., а кінозалів та інших закладів культури – при заповненості не більше 50%. Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів освітніх, культурних, торгових закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, жовтого (одне щеплення) або зеленого (два щеплення)  COVID – сертифіката. Продовжує діяти вимога маскового режиму в громадських місцях і в транспорті з дотриманням дистанції в 1,5 м.  Селищний голова попередив, що в разі закриття освітніх закладів дистанційне навчання не проводитиметься, заробітна плата не виплачуватиметься. Такі суворі заходи вимушені, адже третя хвиля пандемії поширюється значно швидшими темпами, ніж передбачали вчені, а темпи вакцинації вкрай низькі. В цьому можна переконатися з інформації начальника відділу освіти, спорту, культури і туризму селищної ради Ігоря Яроша. Так станом на 15 вересня 2021 року більше 80 % персоналу шкіл територіальної громади вакцинувалося в Рожнятівській ЗОШ (93%), Яланецькій ЗОШ (86%), Пилипи – Борівська ЗОШ (86%),  Стінянській ЗОШ (89%),   а в той же час у Великорусавській ЗОШ – 31%, Комаргородській ЗОШ  - 16 %, Гнатківській ЗОШ -36%.  Ще нижчі показники вакцинації по закладах дошкільної освіти. Якщо в Рожнятівському садочку вакцинувалися всі працівники, Пилипи – Борівському, Нетребівському – 80 %, Великорусавському – 88%, то в Яланецькому, Раківському – 0%. 
 Низькі показники щеплень від COVID - 19 і серед жителів громади. І це при тому, що в громаді щоденно працює 4 пункти  вакцинації, є достатня кількість 4 видів вакцин. Про це з тривогою говорив у своєму виступі директор КНП «Томашпільський центр ПМСД» Андрій Щербатий. Селищний голова, начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму, директор Центру первинної медико-санітарної допомоги настійно наголошували на  тому, що тільки широка вакцинація населення допоможе знизити рівень захворюваності, а отже, зберегти здоров’я жителів громади, забезпечить нормальне функціонування її установ, організацій, роботу закладів освіти, культури, торгівлі тощо.  Вони закликали старост, директорів шкіл, завідувачів ЗДО, керівників установ, медичних працівників посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності у найкоротший час провести щеплення  в громадах, в колективах, щоб не допустити критичного спалаху захворювання на COVID – 19 і таким чином уникнути локдауну.  А ще вони відповіли на численні запитання учасників наради, які стосувалися обговорюваної теми.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь