A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Усиновлення – особлива дорога батьківства

Дата: 30.09.2021 09:08
Кількість переглядів: 320

Щороку 30 вересня Україна відзначає День усиновлення. Враховуючи суспільну значущість усиновлення  в  забезпеченні права  кожної  дитини  на виховання в сім'ї,  з метою підтримки та розвитку національного усиновлення,  Указом Президента України  від 27 листопада 2008 року № 1088/2008 встановлено  відзначати щорічно День  усиновлення  30 вересня. Це свято людяності, милосердя, великодушності, яке не випадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

       Співпадання цих свят не є  випадковим, а  таким, що  символізує найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родини дітей, які за різних життєвих обставин втратили свою сім'ю. 
        
 День усиновлення – національне свято опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків - вихователів,  а також педагогів, лікарів, соціальних працівників та всіх тих, хто причетний до усиновлення та захисту прав дитини. Головне завдання дорослих, захистити права кожної дитини, а особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом повернення їм того, що, волею долі, у них відібрало життя, – гідності, самоповаги, віри в добро і справедливість, а найголовніше – батьківської любові.
 На території Томашпільської селищної об’єднаної територіальної громади станом на сьогодні 24 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються  в 19 cім’ях опікунів та піклувальників, 4 дітей виховуються в 2 прийомних сім’ях,  7  дітей усиновлених громадянами громади.  Напередодні свята працівники служби у справах дітей селищної ради, представники  ювінальної превенції відвідали сімї опікунів та піклувальників громади. Від імені селищного голови їм вручено памятні подарунки та вітання зі святом. Вони поспілкувалися з дітьми, їхніми опікунами, поцікавилися  навчанням дітей, ознайомилися з проблемами, які необхідно вирішити.
       
 У  День усиновлення дякую всім: батькам – усиновителям, прийомним батькам, опікунам, піклувальникам, які дарують дітям справжнє відчуття рідного дому й батьківську опіку. Спостерігаючи за їхнім життям, розуміємо, що всі вони здійснюють життєвий подвиг. 
         Прийміть доземний уклін і найщиріші слова поваги всі, хто долучився до цієї шляхетної справи, хто зігрів маленькі серця теплом і ніжністю. Хай щедрість і милосердя ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не залишає ваші серця!?
              Вітаю тих донечок і синів, мрії яких збулися, які знайшли своїх батьків в усиновленні, в прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу. Цим діткам може бути і півроку, і два, і, навіть, вісімнадцять, але це завжди буде їх свято. 
         
Оксана Ярош, начальник служби у справах дітей

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь