A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

«Зелена країна» на Вінниччині: тульчинські лісівники, керівники громад, держслужбовці, учні, педагоги, рятувальники – активні учасники акції «Створюємо ліси разом!»

Дата: 08.11.2021 08:59
Кількість переглядів: 349

30 жовтня в рамках акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна» держлісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства посадили 105 тисяч штук дерев!

Сьогодні у ДП «Тульчинське ЛМГ» створювали ліси майбутнього у межах акції у двох лісництвах: Брацлавському (лісничий Анатолій Поліщук) та Томашпільському (лісничий Віталій Дунський).
У Томашпільському лісництві створювали новий ліс на новоприйнятих землях. Ця ділянка, розташована на крутосхилі, ще вчора була пустирем, який багато років не використовувався ні аграріями, ні пастухами. Томашпільська селищна об’єднана територіальна громада надала під заліснення ділянку землі площею 7,2 га.
А сьогодні тут садили майбутній ліс. Пліч-о-пліч із тульчинськими лісівниками на чолі з директором Михайлом Даном та головним лісничим Галиною Кілимник садили ліс і представники від громадськості разом із першими керівниками, представники влади. А це працівники селищної ради та голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, перший заступник голови Віталій Годний, представники рятувальників на чолі із начальником Томашпільської ДПРЧ-28 Сергієм Вапнярчуком. Усього заліснено в межах акції 0,8 га і висаджено майже 5 тисяч сіянців акації білої. Ця порода є швидкоростучою, її цінують за хороші якості деревини, тому учавсники садіння сподіваються, що невдовзі, через кілька років, зможуть приходити на відпочинок у молодий ліс.
- Такими важливими спільними заходами ми привертаємо увагу громадськості до проблем сталого управління і збереження лісів, озеленення свого краю. Створюючи ліси, ми зміцнюємо державу. Сьогоднішня посадка лісу і всі подібні, які ще не раз будуть проводитись із залученням громадськості, дають змогу кожному зрозуміти, наскільки важкою і важливою є праця лісівника, -зазначив директор Михайло Дан.
У Брацлавському лісництві разом із тульчинськими лісівниками створювали лісові культури дуба звичайного тульчинський міський голова Валерій Весняний, заступник голови Віталій Побережник, головні спеціалісти управління праці РДА Олег Шкварко, Анатолій Наконечний, учні Новоселівської гімназії з учителькою Світланою Нагочевською. А ще учасницею садіння лісу стала учениця Брацлавської школи Ангеліна. Вона сьогодні прийшла до лісу допомогти своєму батькові, лісничому Анатолію Вікторовичу. А ще намалювала на честь акції малюнок – справжній могутній дуб, символ подільських дібров! Сьогоднішні учасники садіння спільними зусиллями заліснилди ділчнку площею 1,2 га, а це 7,2 тис. майбутніх дерев.
- Керівництво Тульчинського лісомисливського господарства щиро вдячне усім, хто підтримав сьогодні нашу ініціативу! А усі учасники акції, посадивши у дружній атмосфері сьогодні ці сіянці дуба звичайного, сподіваються, що і їхні деревця гарно приживуться і через десятиліття стануть не гіршими, ніж на малюнку дівчинки! – ділиться враженнями від посадки головний лісничий Г.Кілимник.
Нагадуємо, що лісівники Вінниччини активно працюють  на виконання Указу Президента України від 7 червня 2021 року № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». В Україні з 1 жовтня до 30 листопада проводиться двомісячна всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» з висадкою 1 млрд. дерев за 3 роки та створення 1 млн. га нових лісів за 10 років. Вінничани активно озеленяють населені пункти області, закладають парки, сквери,  алеї.
Лісівники щиро дякують всім за розуміння, підтримку акції, за плідну співпрацю в питаннях заліснення області. 


Пресслужба Вінницького ОУЛМГ

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь