A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Спасибі за світ, врятований від атомної катастрофи

Дата: 14.12.2021 15:50
Кількість переглядів: 406

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, день пам’яті в Україні. Відзначається щорічно у день закінчення будівництва захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху 1986 року.

Саме тому, традиційно, щороку 14 грудня, Україна і світ з щирою вдячністю згадують тих людей, які ціною свого життя та здоров’я захистили їх, вкотре згадуємо героїв, які першими стали на боротьбу з ядерною стихією. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили для цілої планети Земля.
 У цей день віддаємо шану усім ліквідаторам, серед яких були і жителі нашої громади. В живих на цей час залишилося їх 35.  Ці немолоді вже сьогодні люди для порятунку світу зробили все від них залежне і робили свою героїчну справу не заради пільг, не за нагороди, а заради життя, заради майбутнього.
  Тож у День вшанування ліквідаторів слова щирої подяки адресував чорнобильцям нашої територіальної громади селищний голова Валерій Немировський. Корзину квітів до меморіальної дошки поклали перший заступник селищного голови Віталій Годний, секретар селищної ради Оксана Потуторовська, голова  територіальної громадської організації «Союз Чорнобиль  України» Володимир Гудима зі своїми побратимами, головний спеціаліст відділу освіти, спорту, культури і туризму Інна Карпин.
  Чорнобиль для України – це біль та постійне випробування, адже досі залишається багато актуальних проблем екологічного, медичного, соціально-економічного характеру, пов’язаних з ним. Але  наш народ ніколи не забуде про  великий подвиг героїв-ліквідаторів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь