A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

З турботою про людей

Дата: 12.05.2022 16:01
Кількість переглядів: 711

Зустріч внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які мають намір залишитися  в Томашпільській громаді на постійне проживання, з представниками  державних органів влади на місцях відбулася сьогодні в Томашпільській селищній раді. На неї очно прийшли 5 багатодітних сімей та 3 звичайних сім’ї (2 з них спілкувалися он-лайн).


 До учасників зустрічі звернувся селищний голова Валерій Немировський, який окреслив те коло питань, які стосуються роботи місцевих органів влади з ВПО, та надав слово кожному з керівників структурних підрозділів  селищної ради, які відповідають сьогодні за свою ділянку  «фронту» в роботі з людьми, які змушені були покинути рідні домівки  через загарбницьку війну рф проти України.
 Так, про можливості забезпечення внутрішньо переміщених осіб, які мають намір залишитися  в Томашпільській громаді на постійне проживання, житлом та допомогу, яку можна отримати для приведення житла до нормального стану, інформувала присутніх директор Центру надання соціальних послуг Людмила Поперечна. Надзвичайно потрібною стала для переселенців  інформація заступника директора  Томашпільської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості Лариси Зарванської про можливість працевлаштування на території Томашпільської громади та ті послуги, які можна отримати в конкретних ситуаціях з працевлаштування для ВПО.  Директор КНП «Томашпільський центр ПМСД» Андрій Щербатий та заступник головного лікаря КНП «Томашпільська ЦРЛ» Оксана Будаговська  надали інформацію про той комплекс послуг з охорони здоров’я, який пропонують і забезпечують заклади охорони здоров’я нашої територіальної громади. Особливо наголосили вони на необхідності вчасного  контролю за здоров’ям дітей, зокрема  за дотриманням графіка щеплень малят.  
Про організацію освітнього процесу в громаді, сітку закладів освіти – шкільної і позашкільної - інформував присутніх і начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Томашпільської селищної ради Ігор Ярош, а Тетяна Островська, представник відділу соціального захисту селищної ради – ще раз нагадала про те, які соціальні виплати, допомоги на проживання можуть отримати ВПО та порадила, куди звертатися в разі необхідності отримати ту чи іншу послугу.
  Начальник сектору превенції відділення поліції №2 Тульчинського РВП Богдан Мартинюк акцентував увагу присутніх на необхідності дотримання правил співжиття громадян та інформував про ті послуги, які надає поліція щодо захисту прав людини в Україні і в громаді. Оскільки на зустріч прибули батьки з багатодітних сімей, то начальник служби у справах дітей селищної ради Оксана Ярош звернулася до них із проханням пам’ятати про необхідність достойного виконання ними своїх батьківських обов’язків, про те, що вже відтепер вони мають подбати про належні умови проживання дітей,  особливо в зимовий період, навчитися правильно формувати сімейний бюджет тощо.
Начальник відділу загально-організаційного забезпечення селищної ради Євгенія Аверченкова повідомила про те, де на наших сторінках в соціальних мережах ВПО можуть знайти необхідну для них інформацію. Представники влади дали відповіді на питання, які хвилювали ВПО, запросили їх в разі потреби звертатися до відповідних органів.
Підсумок зустрічі зробив селищний голова Валерій Немировський, зачитавши відповідне рішення.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь