A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України

Дата: 31.05.2022 17:09
Кількість переглядів: 616

Сьогодні Яланець, жителі Томашпільської територіальної
громади, Вінниччина і Україна прощалися зі своїм вірним сином, захисником і оборонцем рідної землі, солдатом ЗСУ  Романом Кушніром. Він був ще й люблячим сином, коханим чоловіком, турботливим батьком, другом, товаришем і побратимом.   Роман загинув від смертельної зброї російського агресора, що посягнув на  нашу землю і наше життя, на наш життєвий вибір і наші мрії про майбутнє. Загинув, захищаючи незалежність і територіальну  цілісність України, всіх нас від «принад  руського міра»,  що вже більше 8-ми років  нав’язує нашому народові росія.


  Не передати словами того болю і смутку, які чорним покривалом упали на родину воїна, в одну мить обірвавши мрії і плани простої селянської сім’ї, де з дитинства вчили і вчились працювати, своїм трудом здобувати необхідні життєві блага. В такій родині народився Роман. Не манна небесна падала йому: все, що має, чим гордився разом з дружиною – то їхня праця -  копітка, щоденна.
  Як і ровесники, навчався Роман у сільській школі, служив в армії.  Після навчання в школі міліції в Донецьку певний час працював у Харцизьку Донецької області. Та рідна земля, дорогий серцю Яланець кликали його.  І він повернувся додому. Одружився з красунею-односельчанкою Оксаною, а незабаром молоді батьки раділи народженню синочка Сашка.
 У 2014 році Роман Кушнір – учасник АТО, брав участь у боях у найгарячіших точках.  Після демобілізації працював охоронником у Києві, а 1 березня 2022 року призваний до лав ЗСУ для боротьби з російським агресором.  28 травня 2022 р. під Новомиколаївкою солдат обслуги ІІІ гранатометного відділення взводу роти вогневої підтримки Роман Кушнір загинув під час виконання бойового завдання.
  Проводжали земляка в останню путь жителі села і територіальної громади, бійці територіальної оборони, друзі, товариші, побратими.  На мітингу на Меморіалі слави села щире  співчуття і вдячність за сина-патріота, за справжнього ГЕРОЯ, захисника УКРАЇНИ висловили родині голова Тульчинської  райдержадміністрації Олександр Гаврилюк, селищний голова Томашполя Валерій Немировський, військовий комісар І відділення Тульчинського районного центру комплектування і соціальної підтримки Роман Сватко, староста Яланецького старостинського округу Наталія Савчук.
Відспівували загиблого героя, воїна ЗСУ, мужнього, відважного сина української держави Романа Кушніра у місцевому храмі святого архистратига Михаїла.
…  Під звуки військового салюту труну з тілом загиблого воїна прийняла рідна яланецька земля.  Спочивай з Богом, дорога людино! Хай мирним і спокійним буде твоє життя у Божій обителі -  Царстві Небеснім

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
                       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь