A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 28.07.2022 13:36
Кількість переглядів: 688

16 березня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №143 «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України».


У документі сказано:
З метою вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, постановляю:
1. Започаткувати проведення щоденно о 9 годині 00 хвилин загальнонаціональної хвилини мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.
Тому, хвилиною мовчання розпочалися сьогоднішні урочисті заходи до Дня Української Державності у Томашпільській територіальній громаді на центральній площі селища. Україна вперше відзначає День Української Державності 28 липня. Відзначає в час неймовірно жорстокої війни —  на шостому її місяці, після восьми років бойових дій на Донбасі, у протистоянні з московською ордою, що триває упродовж кількох століть.
День Української Державності покликаний утверджувати зв’язок українців, які живуть нині, з нашими пращурами, які впродовж багатьох поколінь будували державність українського народу. Це свято має виховати в кожного громадянина України розуміння того, що державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру не одна тисяча років.
Селищний голова Валерій Немировський у своємі виступі привітав учасників даного заходу та подякував  всім, хто наближає перемогу над російським агресором, а особливо Збройним Силам України, які сьогодні стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці – це народ-військо. А перемогти такий народ неможливо.
Також 28 липня в церковному календарі – день пам'яті рівноапостольного князя Володимира. Валерій Федорович привітав з днем ангела  всіх, хто носе ім’я Володимир, також від усієї громади привітав з днем ангела нашого Президента Володимира Зеленського, він побажав йому сил,терпіння, здоров’я та подякував за нашу єдність і стійкість. Під звуки державного гімну військовослужбовці підняли Державний прапор України.
Після завершення урочистої частини за участю керівників, установ, організацій та жителів громади на центральный площі селища відбулося покладання квітів до пам’ятного знака «Борцям за свободу і незалежність України».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь