A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Щоб частіше посміхалися діти

Дата: 08.08.2022 15:38
Кількість переглядів: 581

  Святом дитинства, святом дитячої усмішки, радісного блиску очей стало 8 серпня 2022 р. для дітей внутрішньо переміщених осіб та й томашпільчан. Це  ANT «Фабрика Талантів» м. Вінниця спільно з Дитячим Фондом ЮНІСЕФ та проектом «ANT ПОРУЧ» організувала  для них цікаві майстер – класи, щоб допомогти дітям з тимчасово окупованих територій України, які зараз проживають в Томашполі, відчути себе у безпеці, знайти нових друзів, позбутися страхів війни, повернути до справжнього безтурботного дитинства.


  Організатори подбали про те, щоб надавана ними психосоціальна  підтримка знайшла відгук у кожному маленькому сердечку, змусила усміхатися не тільки діток, але й дорослих, що прийшли разом з ними. І хоч розпочалося заняття з … оголошення сигналу «Повітряна тривога», вже у сховищі учителі  початкових класів Томашпільської школи-гімназії, де відбувався захід, задіяли дітей  цікавими іграми, загадками тощо.  А потім в актовій залі школи  можливості людського мозку просто й доступно демонстрував на практиці освітній технолог, психолог, педагог, засновник «Академії перспективної освіти і бізнесу», керівник міжнародної школи «Освітня мнемотехніка» Геннадій Чепурний. Він же представив учасникам тренінгу своїх співробітників, команду, яка і проводила майстер-класи.
  Далі розпочалися заняття, в яких всі охочі, починаючи з «Кола знайомства», могли знайти справу за  інтересами. Тут тобі й музикування, й художнє мистецтво, і монтесорі для найменшеньких, і арттерапія, і веселий кухар, і веселі саморобки… . Не  заняття, а просто шалене круте задоволення! Кожен хотів співати, грати на різноманітних музичних інструментах, пробував себе у творчості: малював,  виготовляв саморобки і навіть пік вафлі. На кожному етапі діти непомітно для себе розкривали себе, виявляли свої таланти, знаходили нових друзів.
  Незважаючи на повторення сигналу повітряної тривоги, захід пройшов дуже цікаво, пізнавально, а головне – весело, емоційно. Саме завдяки ANT «Фабрика Талантів» з Вінниці, дитячому Фонду ЮНІСЕФ та проєкту «АНТ ПОРУЧ» діти отримали  гарний заряд оптимізму, бадьорості, емоційного піднесення і певного психологічного розвантаження. Подяку за організацію дитячого дозвілля висловлювали учасники заходу селищному голові Валерію Немировському, директору Центру надання соціальних послуг Людмилі Поперечній, директору Томашпільської школи – гімназії Майї Шпикуляк.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь