A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Ряд організаційних та практичних заходів щодо забезпечення протипожежного захисту і підготовки об’єктів до роботи в осінньо- зимовий період 2023-2024 років

Дата: 08.09.2023 14:17
Кількість переглядів: 62

Враховуючи той факт, що з настанням осінньо-зимового періоду різко загострюється ситуація з пожежами, зростає їх кількість та розмір нанесених матеріальних збитків, пропонуємо керівникам  підприємств здійснити ряд організаційних та практичних заходів щодо забезпечення протипожежного захисту і підготовки об’єктів до роботи в осінньо- зимовий період 2023-2024 років:

1.    Наказами керівників підприємств визначити відповідальних осіб за протипожежний та техногенний стан будівель, приміщень, цехів та інших дільниць, на яких покласти здійснення контролю за станом протипожежного режиму, справністю електроустановок та технологічного обладнання.
2.    Провести навчання і перевірку знань з питань пожежної безпеки головних спеціалістів та відповідальних осіб.
3.    Провести додаткові протипожежні інструктажі з працівниками, що зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, обслуговуючим персоналом електроустановок, вентиляційного, технологічного та іншого інженерного обладнання.
4.    Забезпечити всі приміщення підприємств, відповідно до правил пожежної безпеки, інструкціями про заходи пожежної безпеки, пам’ятками, попереджувальними знаками на протипожежну тематику.
5.    Переглянути та доповнити склад бойових розрахунків добровільних пожежних дружин (команд). Організувати проведення страхування членів добровільних протипожежних формувань.
6.    Забезпечити виробничі об'єкти та приміщення необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння та здійснити технічне обслуговування вогнегасників, укомплектувати пожежні щити необхідним інвентарем.
7.    Здійснити перевірку технічного стану електромережі, при необхідності відремонтувати електрообладнання.
8.    Очистити виробничі, складські та господарські приміщення, території від легкозаймистих матеріалів, визначити порядок зберігання та використання вибухопожежонебезпечних речовин, балонів із газами та інших матеріалів, що мають підвищену пожежну небезпеку.
9.    З настанням холодної погоди організувати здійснення комплексу заходів по забезпеченню пожежної та техногенної безпеки під час користування теплогенеруючими пристроями та установками, заборонній їх експлуатацію без нагляду обслуговуючого персоналу.
10.    Приміщення тваринницьких ферм та птахівничих приміщень, місць зберігання грубих кормів привести у відповідність з вимогами Правил пожежної безпеки в Україні.
11.    Підготувати пожежну техніку підприємств до експлуатації в умовах низьких температур, утеплити всі пожежні депо, водоймища та інші джерела водопостачання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь