A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулась позачергова 47 сесія селищної ради 8 скликання

Дата: 18.01.2024 14:36
Кількість переглядів: 86

Сьогодні, 18 січня, у великій залі засідань селищної ради під головуванням очільника Томашпільської громади Валерія Немировського відбулось пленарне засідання 47-ої позачергової сесії селищної ради 8 скликання. У його роботі взяли участь 18 депутатів з 26  обраних, запрошені.

Приємно відзначити, що саме у цей день в нашій громаді з робочим візитом перебувала депутатка Верховної Ради України Лариса Білозір. Лариса Миколаївна перед початком сесії поспілкувалася з головою та депутатами селищної ради, розповіла про нові законопроєкти, які нині опрацьовує  Верховна Рада, поцікавилась проблемами нашого регіону. І з великою приємністю виконала головну місію нинішнього візиту – вручила Грамоту та нагрудний знак «За заслуги перед Українським народом» за підписом голови Верховної Ради України Романа Стефанчука старості Пеньківського старостинського округу, учаснику АТО, який з перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на захист нашої України Віктору Ромашуку за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток держави, утвердження засад місцевого самоврядування, значні досягнення в професійній діяльності, активну громадські діяльність, сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня місцевого самоврядування. Доречно зазначити, що такою високою державною нагородою відзначають лише військовослужбовців. Подякувала працівникам органів місцевого самоврядування за плідну співпрацю, побажала миру, терпіння, не втрачати віри у краще майбутнє, успіхів і натхнення у роботі задля нашої спільної Перемоги. Голова громади Валерій Немировський тепло подякував народній депутатці за візит, за постійну увагу та піклування про нашу громаду.
Далі засідання сесії продовжилось у звичному режимі. Депутати ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень та звільнення  старости Паланського старостинського округу Ігоря Володимировича Ніколішена.
Проголосували за відшкодування різниці в тарифах для населення  на послуги водопостачання та водовідведення за 4-й квартал 2023 року КП «Томашпільводоканал». Затвердили Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для споживачів Томашпільської територіальної громади  в 2024 році.
Розглянули листа КП «Липівка» про  погашення заборгованості по податках.
Внесли ряд змін до рішень окремих попередніх сесій селищної ради: 45 чергової сесії 8 скликання від 14.12.2023року  № 3246 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Томашпільської селищної ради на 2024  рік»; 45чергової сесії 8 скликання від 14.12.2023року  № 3247 «Про бюджет Томашпільської селищної територіальної громади на 2024 рік (02512000000)»; 16  чергової сесії Томашпільської селищної ради 8 скликання від 15.11.2021 року № 1849 «Про затвердження в новій редакції Положення та структури комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Томашпільської селищної ради»; 49 сесії 7 скликання від 29.09.2020 року №2150 «Про перепрофілювання групи у Томашпільському ЗДО «Сонечко» Томашпільської селищної ради Вінницької області»; 36 чергової  сесії 8 скликання від 23.03.2023 року №2844 «Про перепрофілювання групи у Томашпільському ЗДО «Сонечко» Томашпільської селищної ради Вінницької області»; 1 сесії селищної ради 8 скликання від 04.12.2020 року № 9 «Про затвердження структури та загальної численності апарату Томашпільської селищної ради та її виконавчих органів.
Одноголосно підтримали законопроект про створення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Кластер «ШЛЯХАМИ ТРИПІЛЬСЬКОЇ ПРАМАТЕРІ».
Надали дозвіл на списання майна, що перебуває на балансі КУ «Центр надання соціальних послуг» Томашпільської селищної ради.
Затвердили звіт директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Томашпільської селищної ради Людмили Поречної про роботу в 2023 році.
Прийняли рішення про передачу майна Томашпільської селищної ради в оперативне управління та на баланс до КУ «Центр надання соціальних послуг». А також про включення до переліку другого типу об’єктів комунальної власності.
Проголосували за перепрофілювання групи у Томашпільському ЗДО «Сонечко» Томашпільської селищної ради Вінницької області».  
Підтримали законопроекти про передачу у господарське відання Томашпільського КП окремого майна відділу освіти, спорту, культури та туризму Томашпільської селищної ради майна для подальшого утримання і обслуговування та про передачу матеріальних цінностей з балансу Томашпільської селищної ради.
 Надали дозвіл на списання майна, що перебуває на балансі відділу освіти, спорту, культури та туризму.
Прийняли ряд важливих рішень, що стосувалися питань землеустрою:  встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для подальшої передачі їх у власність; зміни цільового призначення  земельних ділянок; відведення земельних ділянок в оренду;  затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок. Розглянули клопотання ТОВ  «Агрокомплекс «Зелена долина» стосовно надання дозволу на розроблення  технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок під польовими (проектними) дорогами  з метою надання їх в оренду. Надали дозвіл на виготовлення експертної грошової оцінки земельної ділянки а також
на виготовлення технічної документації щодо поділу земельної ділянки та ін.
Загалом народні депутати розглянули 40 нагальних питань порядку денного, які попередньо  ретельно розгядалися на засіданнях постійних комісій селищної ради.

Селищний голова Валерій Немировський та народна депутатка України Лариса Білозір у сесійній залі Томашпільської селищної радиСелищний голова Валерій Немировський, народна депутатка України Лариса Білозір та староста села Пеньківка Віктор Ромашук у сесійній залі Томашпільської селищної ради

грамота "За заслуги перед український народом" на ім’я Віктора Ромашука селищний голова та секретар селищної ради у сесійній заліприсутні депутати Томашпільської селищної ради у сесійній заліприсутні на засіданніприсутні на засіданніперший заступник селищного глови Віталій Годнийвиступає представниця КУ Центр надання соціальних послугдиректор КУ Центр надання соціальних послуг Людмила Поперечнаначальник відділу земельних ресурсів Павло Кушнір

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь