A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Покладання квітів з нагоди 80-ї річниці визволення Томашполя від німецько-нацистських загарбників

Дата: 15.03.2024 16:45
Кількість переглядів: 50

80 років тому, 16 березня 1944 року, в ході Другої світової війни, після 971 дня окупації, військами ІІ-го Українського фронту під керівництвом маршала Конєва було звільнено територію Томашпільського району від німецько-нацистських загарбників.

Ми з болем пам’ятаємо про наших 673-х співвітчизників, які не повернулися додому з фронтових доріг тієї смертоносної війни.  
Сьогодні, 15 березня, напередодні 80-ї річниці звільнення Томашпільщини від нацистських окупантів, керівництво громади разом з працівниками структурних підрозділів селищної ради віддали данину пам’яті полеглим у ті страшні воєнні роки воїнам-землякам, поклавши квіти до підніжжя Меморіалу Слави.
Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять хоробрих воїнів Другої світової війни та пам'ять Героїв сьогодення – воїнів російсько-української війни, які мужньо загинули в боях за незалежність і територіальну цілісність нашої рідної Батьківщини.
На превеликий жаль, живих свідків тих буремних днів вже майже не залишилося. Про ту страшну війну нам нагадуватимуть лише записані їхні спогади, зняті кінофільми, написані книги, а ще – пам’ятники, біля яких пломеніють живі квіти, як частинка нашої вдячності усім, хто віддав своє життя в пекельній боротьбі з нацизмом, хто боронив рідну землю від ненависного ворога.
Ніколи не забуваємо про ціну свободи. Шануймо і пам’ятаємо подвиг наших дідів і прадідів. Цінуймо мужність Героїв, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день.
Перемоги нам всім, миру, добра і спокою на своїй рідній землі!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь