A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Відбулася 49 чергова сесія селищної ради 8 скликання

Дата: 26.03.2024 16:43
Кількість переглядів: 62

26 березня в залі Томашпільської селищної ради під головування очільника громади відбулась 49 чергова сесія селищної ради 8 скликання. В засіданні взяли участь 17 депутатів із 26 обраних, запрошені. У роботі сесії взяв участь начальник Тульчинської  районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк.

В числі запрошених також були заступник начальника військово-медичного клінічного центру центрального регіону з логістики Анатолій Ковальчук та заступник начальника військово-медичного клінічного центру центрального регіону з морально-психологічного забезпечення Василь Стефанів, які прибули на сесію з почесною місією подякувати аграріям нашої громади за значну підтримку обороноздатності ЗСУ, а саме: за вагому фінансову допомогу  Вінницькому військовому шпиталю для виготовлення проектно-кошторисної документації для добудови нового хірургічного корпусу. Вони з гордістю вручили відзнаки від головнокомандувача ЗСУ - нагрудні знаки за сприяння війську директору СТОВ «Липівка» Світлані Мельник та голові ФГ «Осипенко С.В.»  а також Грамоти від Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону зі підписом полковника медичної служби Сергія Пашковського аграріям Світлані Мельник, Сергію Осипенку, Миколі Осипенку, Олексію Слюсарчуку, Віктору Загроцькому та Анатолію Сідаку. З цієї нагоди Подяки від Тульчинської районної військової адміністрації аграріям Карині Багдасаровій, Сергію Осипенку та Анатолію Кречківському вручив начальник Тульчинської  районної військової адміністрації Олександр Гаврилюк. Подяками за значну фінансову підтримку української армії від селищної ради також відзначено директора ПП «Росинка Агро» Олексія Слюсарчука, голову ФГ «Миколаївське» Миколу Осипенка, директора ПП «Вікторія Еліт Агро» Віктора Загроцького, голову ФГ «Агро Промінь» Анатолія Сідака, голову ФГ «Осипенко С.В» Сергія Осипенка, директора ПП «Фатіма Агро» Анатолія Кречківського, директора СТОВ «Липівка» Світлану Мельник, голову ФГ «Немировського» Сергія Немировського, голову ФГ «Родюча Нива» Олександра Патраманського.
Гості та керівники району і громади тепло подякували аграріям нашої громади за активну громадянську позицію й за повсякчасну підтримку Збройних Сил України.
Далі сесія почала свою роботу у звичному робочому режимі.
Першим питанням порядку денного депутати прослухали та ухвалили детальний звіт голови громади Валерія Немировського про зроблену Томашпільською селищною радою роботу у 2023 році. А також звіти про зроблену у 2023 році роботу  керівників комунальних установ, закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, які фінансуються з бюджету територіальної громади. Затвердили План роботи Томашпільської селищної ради на ІІ квартал 2024 року.
Внесли ряд змін до окремих рішень попередніх сесій селищної ради, а також до  Програми розвитку освіти Томашпільської територіальної громади на 2022-2025 роки та  Комплексної програми підтримки учасників бойових дій, ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України - мешканців Томашпільської територіальної громади на 2023-2025 роки.
Ухвалили рішення про збільшення статутного капіталу та затвердження Статуту Томашпільського комунального підприємства у новій редакції. Прийняли проекти рішень про застосування Типових Правил благоустрою території населеного пункту на території Томашпільської територіальної громади та про передачу у господарське відання, на баланс Томашпільському КП майна для здійснення діяльності.
Проголосували за закріплення комунального майна Томашпільської селищної ради – транспортного засобу за Томашпільським комунальним підприємством та про затвердження для Томашпільського комунального підприємства тарифу на послуги з довезення пасажирів.
Пакетним голосуванням прийняли ряд проектів рішень із землеустрою: затвердження технічної документації  щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі для подальшої передачі у власність; надання дозволу на виготовлення технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель. Розглянули та прийняли певні рішення до ряду заяв щодо надання земельної ділянки у власність.
У розділі різне депутати прослухали та взяли до відома інформацію про удосконалення безпекової складової в закладах загальної середньої освіти Томашпільської територіальної громади шляхом впровадження проєкту «Служба освітньої безпеки» на території громади (інформував начальник відділу освіти, спорту, культури і туризму Ігор Ярош).
Наступне питання, яке стосувалося оптимізації закладів освіти визвало у депутатів цілий диспут, в результаті якого вони все ж таки прийняли рішення підтримати План формування мережі закладів загальної середньої освіти Томашпільської селищної ради на 2024-2027 роки (з цього питання свою думку висловили депутати селищної ради Лариса Марущак та Наталя Петрига).
Далі депутати прийняли ще ряд важливих проектів рішень, що стосувалися: включення комунального майна до переліку першого типу; затвердження звіту незалежної оцінки нежитлової будівлі; затвердження умов продажу та інформаційного повідомлення об’єкта малої приватизації; затвердження умов аукціону оренди нерухомого майна; затвердження Програми для кривдників на 2024 - 2026 роки;  про надання дозволу на розроблення проєкту державного планування.
 Загалом народні обранці розглянути та прийняли відповідні рішення до 63 нагальних питань порядку денного, які попередньо були детально розглянуті на засіданнях постійних комісій.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь