A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

ЗА ВОЛЮ ЗАПЛАЧЕНО ЗДОРОВ’ЯМ І - ЖИТТЯМ

Дата: 25.03.2024 17:31
Кількість переглядів: 30

25 березня у селі Нетребівка Томашпільської громади відбулося прощання із померлим учасником АТО, воїном-ветераном російсько-української війни Анатолієм Володимировичем Кабаком. Серце захисника не витримало пережитого на війні й навіки перестало битися 23 березня 2024 року. В останню дорогу Героя проводжали усім селом, встеляючи її живими квітами і сльозами.

Віддати останню шану померлому воїну-оборонцю прийшли рідні, близькі, бойові побратими, керівництво громади і Нетребівського старостату, священники, друзі, сусіди, односельці, жителі громади.
Народився Анатолій Володимирович Кабак 11 серпня 1970 року в селі Нетребівка. Тут зростав, навчався у місцевій школі, по закінченні якої вступив на навчання до Новгородського зоотехнічного технікуму. Відслужив строкову військову службу. Після служби повернувся у рідну Нетребівку, одружився з односельчанкою Оксаною. У подружжя народилась донечка Алінка. Спочатку працював у місцевому колгоспі завідувачем вівцеферми та конеферми. Невдовзі - на тракторній бригаді трактористом, а згодом і помічником бригадира. У 2000 році заочно закінчивши Вінницький національний аграрний університет став  працювати інженером у ПрАТ ПК «Поділля».
У 2014 році довго не вагаючись Анатолій Кабак одним із перших вступив до лав ЗСУ і став на захист рідної Батьківщини. Брав участь в АТО, обороняв Донецьку та Луганську області. А з початком повномасштабного вторгнення росії на Україну, з лютого 2022 року по січень 2024  року служив у званні сержанта з матеріального забезпечення 1 стрілецької роти 169-го окремого батальйону територіальної оборони. За плечима Героя -  найгарячіші точки лінії оборони. Разом із побратимами обороняв Бахмутський та Харківській напрямки.
З 18 січня 2024 року військовослужбовець ЗСУ Анатолій Кабак був звільнений з військової служби за станом здоров’я. Приїхавши додому, намагався лікувати добряче підірване війною здоров’я. Та хворий організм воїна вже був настільки виснажений, що в одну мить просто не витримав... 23 березня 2024 року хоробре серце  українського захисника зупинилось навіки.
З перших днів служби Анатолій зарекомендував себе надійним бойовим побратимом, він завжди вирізнявся стійкістю характеру і силою духу. А ще він був коханим, дбайливим чоловіком, найкращим у світі татусем, мудрим порадником, вірним і добрим другом.
У траурному  мітингу, який відбувся у центрі села Нетребівка, біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні односельцям, зі словами співчуттів до родини померлого воїна звернулися староста Нетребівського старостинського округу Валентина Дубчик, голова Томашпільської селищної ради Валерій Немировський, начальник відділення обліку мобілізаційної роботи – заступник начальника першого відділу Тульчинського РТЦК та СП, майор В’ячеслав Рузяк, голова Стінянської профспілкової організації Стінянської гімназії Людмила Ярушняк.
Панахиду над тілом загиблого воїна у Нетребівському храмі Великомучениці Параскеви соборно відслужили священники Української Православної Церкви Томашпільського благочиння.
Поховали воїна-Захисника Анатолія Кабака на Нетребівському кладовищі.
Світла і вічна пам'ять і уклінна вдячність Герою, який поклав своє здоров’я і життя за наші мирні світанки, за можливість жити у своїй вільній країні!
Пам’ятаймо і молімось за кожного загиблого воїна, свято цінуймо їх жертовний подвиг.
Щирі співчуття рідним і близьким померлого воїна.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь