A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

У ВАПНЯРКАХ ВІДБУЛОСЬ ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ В ПАМ'ЯТЬ ПРО ГЕРОЯ-ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ СТАНІСЛАВА КРАСІЯ

Дата: 02.04.2024 16:45
Кількість переглядів: 71

2 квітня у Вапнярківській гімназії відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого воїна-земляка, колишнього учня гімназії Станіслава В’ячеславовича Красія, який загинув 28 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Мар’їнка Покровського району Донецької області, захищаючи територіальну цілісність України від російських окупантів.

На пам’ятний захід зібралися рідні, друзі, знайомі, побратими Станіслава, представники влади громади та старостату, педагогічний та учнівський колективи гімназії, вдячні односельці. Зі словами співчуттів та вдячності до родини загиблого воїна звернулися головний спеціаліст відділу загально-організаційного забезпечення Паланського старостинського округу Ольга Мельник, директор Вапнярківської гімназії Олена Карпенко, перша вчителька Стаса Надія Томашевська, начальник відділу освіти, культури, спорту і туризму Ігор Ярош, перший заступник голови Томашпільської селищної ради Віталій Годний.
Право відкрити меморіальну дошку було надано рідним Героя - матері Надії Володимирівнї, брату Владиславу, дружині Анні, донечці Златці. Після чого учасники заходу поклали до пам’ятного знаку кавіти. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Станіслава та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.
Вапнярчанин Станіслав Красій поклав своє молоде життя на вівтар волі і незалежності Батьківщини, за мирне і спокійне життя кожного із нас. Відтепер пам’ятний знак на стіні гімназії буде постійним спогадом школярам усіх поколінь і кожному із нас про патріотизм і героїчний подвиг Захисника.
Принагідно зазначити, що це вже друга Пам’ятна дошка, яку  втсановлено на стіні Вапнярківської гімназії. Першу було відкрито на честь загиблого у 2015 році воїна-земляка Анатолія Дубчака.
Доземний уклін усім полеглим за волю і незалежність країни Воїнам-Героям. Світла пам’ять про їх жертовний подвиг ніколи не померкне у віках.
ДЯКУЄМО! ЦІНУЄМО! ПАМ’ЯТАЙМО!
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь