A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Стихія на Томашпіллі – вітер повалив десятки дерев, знеструмив села та розкрив будівлі

Стихія на Томашпіллі – вітер повалив десятки дерев, знеструмив села та розкрив будівлі

Лише 10 хвилин вистачило буревію 2 липня, щоб наробити біди томашпільчанам. Поламані дерев, зруйновані дахи житлових та господарських будівель, обірвані мережі електропостачання… Уже з самого ранку до  Томашпільської селищної ради вишикувалася черга  постраждалих. Терміново було скликано засідання виконкому, на яке винесли єдине питання «Про вжиття заходів реагування на надзвичайну ситуацію (стихія 2.07.2019)». Розпорядженням селищного голови Валерія Немировського  створено робочу групу із працівників Томашпільської селищної ради для вивчення питання, пов’язаного з визначенням розміру збитків та ходу відбудовних робіт. Впродовж дня члени робочої групи обстежують постраждалі будівлі, а люди продовжують звертатися.

13:59 03.07.2019

Як уникнути пожеж в екосистемі?

Як уникнути пожеж в екосистемі?

На Вінниччині продовжує горіти суха трава та чагарники. Найпоширеніші серед них – це трав’яні пали. З потеплінням «димова хвиля», спричинена останніми, уже не один рік поспіль «зависає» над регіоном. Вони стали для наших земляків настільки звичними, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей, адже із сухою травою та листям часто горить і безліч усілякого мотлоху (поліетиленові кульки, пластикові ємності, гума тощо), що істотно підсилює забруднення атмосфери.

18:34 02.07.2019

Отримання банківських послуг з використанням ID- картки стане зручнішим

Отримання банківських послуг з використанням ID- картки стане зручнішим

Автоматизація процесів використання паспорта у формі картки, що містить безконтактний електронний носій (далі – ID-картка), у фінансовій сфері стала головною темою обговорення під час спільної наради представників Національного банку та Державної міграційної служби України. З метою впровадження інноваційних підходів та розвитку цифрових технологій Національний банк та Державна міграційна служба України домовилися про комплексний перегляд нормативних документів, що регулюють процеси ідентифікації та верифікації клієнтів фінансових установ з використанням ID-карток.

11:10 01.07.2019

Вже в 27-е паломники з Томашполя вирушили до ікони Летичівської Божої Матері

Вже в 27-е паломники з Томашполя вирушили до ікони Летичівської Божої Матері

1 липня о 9 год. більше сотні  паломників з Томашпільського району  та  з багатьох сіл і селищ Вінниччини вирушили урочистою Хресною ходою з храму Парафії Матері Божої Святого Скапулярія у Томашполі на святкування великої Урочистості у смт. Летичів Хмельницької області,  де знаходиться чудотворна ікона Матері Божої Летичівської. І традиційно паломників у дорогу проводжав селищний голова Валерій Немировський, який побажав з вірою подолати шлях.Родина Немировських передала також кожному паломнику воду та печиво. Благословіння отримали присутні від єпископа Радослава,  а керівник паломницької групи отець Мирослав вручив очільнику Томашпільської ОТГ обовязкові атрибути паломників - розарієвий браслет та яскраву кепку. Протягом 5 днів віруючі  пройдуть традиційним маршрутом: через Томашпільський, Чернівецький, Барський та Шаргородський райони у Вінницькій обл.  Завершиться хода 6 липня у смт. Летичів.   

10:27 01.07.2019

Будьте обережними на воді!

Будьте обережними на воді!

Купайтеся краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Температура води повинна бути не нижче +17 °С, в більш холодній - перебувати небезпечно. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин. Не входьте, не пірнайте у воду після тривалого перебування на сонці. Не входьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном. У воду заходьте обережно. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях. Не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Якщо вас захопило течією, не намагайтеся з цим боротися. Треба плисти униз за течією, поступово, під невеличким кутом, наближаючись до берега. Не розгублюйтеся, навіть якщо ви потрапили у вир. Необхідно набрати побільше повітря в легені, зануритися у воду і зробивши сильний ривок вбік, спливти. Дуже обережно плавайте на надувних матрацах, автомобільних камерах і надувних іграшках. Вітром або плином їх може віднести дуже далеко від берега. Не допускайте грубих ігор на воді, які пов'язані з обмеженням руху рук і ніг у воді. Купання дітей ні в якому разі не повинно проходити без нагляду дорослих, які добре вміють плавати. Ні за будь-яких умов не лишайте біля води малят. Не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас. ПІД ЧАС КУПАННЯ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

10:18 01.07.2019

З 1 липня 2019 року збільшиться прожитковий мінімум: на що це вплине ПЛИНЕ

З 1 липня 2019 року збільшиться прожитковий мінімум: на що це вплине ПЛИНЕ

Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік» від 23.11.2018 р. №2629-VIII(далі – Закон № 2629) встановлено розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення та розмір мінімальної заробітної плати.

10:14 01.07.2019

На базі військових комісаріатів Вінниччини створюють територіальні центри комплектування та соціальної підтримки

На базі військових комісаріатів Вінниччини створюють територіальні центри комплектування та соціальної підтримки

На Вінниччині тривають системні та комплексні заходи щодо поетапного переходу військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Виконання заходів переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки планується завершити до кінця 2019 року відповідно до вимог «Державної програми розвитку Збройних Сил України на період до 2020 року» та на виконання окремого доручення Командувача Сухопутних військ Збройних Сил від 10.01.2018 № 187.

10:05 01.07.2019

Доступний онлайн-курс з відкритих даних

Доступний онлайн-курс з відкритих даних

Держслужбовці, представники бізнесу та громадськості, активісти і журналісти – всі, хто працює чи просто цікавиться відкритими даними, у вас є гарна нагода отримати корисні знання! Доступ до інтернету і година часу – це все, що необхідно для того, аби пройти електронний курс з відкритих даних, що був розроблений Державним агентством з питань електронного урядування в партнерстві з британським Open Data Intitute. Курс є україномовним та безкоштовним.

10:01 01.07.2019

У ДЕНЬ КОНТИТУЦІЇ У ТОМАШПОЛІ ВІДКРИЛИ ДОПОВНЕНИЙ ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК "БОРЦЯМ ЗА СВОБОТУ ТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ"

У ДЕНЬ КОНТИТУЦІЇ У ТОМАШПОЛІ ВІДКРИЛИ ДОПОВНЕНИЙ ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК "БОРЦЯМ ЗА СВОБОТУ ТА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ"

Рівно два роки тому в день Конституції в центрі Томашполя було встановлено пам’ятний знак «Борцям за свободу та незалежність України» на честь загиблих під час Революції Гідності та героям –землякам, які загинули в бойових зіткненнях з російсько-терористичним агресором на сході України. І ось знову на календарі 28 червня, але тепер вже 2019 року… І знову зібралися небайдужі біля пам’ятного знаку, який було доповнено у зв’язку з трагічною втратою, що понесла наша Томашпільська громада 16 жовтня 2018 року, коли у бойовому зіткненні під Мар’янкою на Донеччині  від кулі снайпера загинув наш земляк Павло Пантелейович Білік.  Його ім’я тепер також  занесено до пантеону Слави героїв томашпільчан і всієї України.

20:52 28.06.2019

Живи та міцній Українська державо!

Живи та міцній Українська державо!

Цьогоріч українці відзначають 23 річницю прийняття Конституції України. Урочистості з цієї нагоди відбулися сьогодні в селищному будинку культури. Вітаючи присутніх зі святом голова Томашпільської ОТГ Валерій Немировський сказав: «28 червня 1996 року назавжди залишиться видатною подією в сучасній історії української державності. Обравши шлях незалежного розвитку і закріпивши це в Конституції, Україна підтвердила своє прагнення розвивати і зміцнювати незалежну, соціальну, правову державу. Конституція стала не просто головним правовим документом, а й реальною основою розбудови вільної демократичної країни, першоосновою формування політичних, економічних та духовних реалій нашого суспільства. У ній відображені демократичні засади організації держави, політичні та економічні свободи українців, висловлюється суверенна воля  громадян. Зичу всім міцного здоров’я, довгих років життя, миру і благополуччя, натхнення та плідної праці в ім’я кращого майбутнього українського народу». 

15:37 27.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь