A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Свято хранителів мудрості

Свято хранителів мудрості

Всеукраїнський день бібліотек відзначається 30 вересня багато років поспіль. Це нагода вкотре відзначити роль книгозбірні у житті кожного та можливість черговий раз привернути увагу суспільства до ролі і високої місії бібліотечних установ. Адже бібліотека – це древня і вічно юна оселя людського розуму, тут можна отримати душевний спокій, втіху в печалі, моральне оновлення і відповіді на всі хвилюючі питання. Тут бібліотечні працівники ріднять людей з книгою, відкривають їм велич слова. Вони розуміють, що книга, як незгасимий вогник освітлює шлях кожному. Саме це зазначив, вітаючи бібліотекарів Томашпільської ОТГ, селищний голова Валерій Немировський. З нагоди професійного свята працівникам книгозбірні вручили Грамоти та грошову винагороду. Вітання хранителям мудрості передала і депутат Верховної Ради України Лариса Білозір, за сприяння якої фонд бібліотеки для дітей поповнився необхідною новою літературою, що вивчається в школі, але була відсутня в бібліотеці. Тож тепер юні книголюби матимуть змогу почитати цікаві твори сучасників та класиків. У своєму виступі голова правління ГО «Життя та розвиток громад», помічник народного депутата Лариси Білозір Валентина Сутика зазначила, що вже третій рік поспіль Лариса Миколаївна передає до бібліотек округу комплекти книг різної тематики.

12:09 30.09.2019

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку

Шановні жителі Томашполя, гості селища! Запрошуємо вас на свято «Мої роки-моє багатство», приурочене Дню ветерана, Міжнародному дню людей похилого віку». У програмі: вітання ветеранів – працівників установ, організацій селища, концертна програма; брейк – кава. Чекаємо на зустріч з вами 1 жовтня 2019 р. о 14.00 год. в селищному будинку культури. Оргкомітет  

11:44 30.09.2019

Кубок мера Томашполя 2019

Кубок мера Томашполя 2019

28-29 вересня уже у восьме відбувся гандбольний турнір на Кубок мера Томашполя. За нагороди боролися команди з Хмільника, ГК "Олімпік" (Томашпіль) та 2 команди з обласного центру - "ВДПУ" та "Вечірня Вінниця". Два дні напруженого протистояння та захопливої гри і як результат - найкращими стали студенти Вінницького педагогічного університету, срібло теж дісталося вінничанам, а ось томашпільчани в непростій грі таки вибороли бронзу. Томашпільський селищний голова Валерій Немировський, дякуючи командам за візит до Томашполя та цікаву боротьбу, також вручив переможцям та призерам Кубки та грошову винагороду: за 1 місце - 2000 грн, за друге - 1500 грн, за третє - 1000 грн, і команда, що стала четвертою (м.Хмільник) отримала 500 грн.

14:47 29.09.2019

З 1 жовтня 2019 року українці не зможуть використовувати монети 1, 2 та 5 копійок для здійснення готівкових розрахунків

З 1 жовтня 2019 року українці не зможуть використовувати монети 1, 2 та 5 копійок для здійснення готівкових розрахунків

Монети 1, 2 та 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть вилучені з готівкового обігу з 1 жовтня 2019 року. Також з обігу поступово виводитиметься монета номіналом 25 копійок, яка поки залишиться платіжним засобом. Але ті монети номіналом 25 копійок, що потраплятимуть у банки, не повертатимуться назад у обіг і поступово їх ставатиме все менше. Про це  під час прес-брифінгу розповів заступник Голови Національного банку України Сергій Холод. "З 1 жовтня 2019 року українці більше не зможуть використовувати монети 1, 2 та 5 копійок для здійснення розрахунків готівкою, – сказав він. – Але це не привід для хвилювання. Упродовж наступних трьох років усі зможуть обміняти ці монети на монети та банкноти інших номіналів у банках та у Національному банку".

15:14 27.09.2019

Відбулася 36 чергова сесія селищної ради

Відбулася 36 чергова сесія селищної ради

Емоційним та сповненим дискусій було засідання 36  чергової  сесії  селищної ради 8 скликання, що відбулося сьогодні у селищному будинку культури. Учасниками зібрання окрім депутатів селищної ОТГ, виконуючих обов’язки старост сіл, що входять до складу громади, керівників підприємств та установ селищної ради, також стали перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Ставнійчук та очільники галузей освіти та медицини району. Уже перше питання порядку денного – інформація заступника голови Томашпільської селищної ради Івана Німерчука про готовність комунальних підприємств, закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту об’єднаної територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2019 – 2020 років – викликало непорозуміння між районною та селищною владою.

14:51 27.09.2019

Відбулося засідання виконавчого комітетету

Відбулося засідання виконавчого комітетету

Сьогодні під час засідання виконкому, що пройшло під головуванням очільника Томашпільської ОТГ Валерія Немировського, було заслухано звіт заступника селищного голови про підготовку господарського комплексу ОТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 роках. Про свою роботу прозвітували завідувачка Пеньківським клубом Інна Макогонюк та директор Нетребівського сільського будинку культури Марія Колодій. Вони ж і поділилися планами на наступний рік. Члени виконкому надали дозвіл на зріз 6 дерев, взяли жителя Горишківки на квартирний облік, присвоїли адресні номери житловим будинкам та затвердили графік роботи кафе «Шеф піцца»…  Також була виділена одноразова матеріальна допомога на лікування жителям Пилипи-Борівських, Томашполя, Пеньківки та Нетребівки… 

13:46 26.09.2019

Увага! У зв’язку з похолоданням, будьте обережними при використанні газу в побуті

Увага! У зв’язку з похолоданням, будьте обережними при використанні газу в побуті

При використанні газу в побуті необхідно бути особливо обережними і пам’ятати, що тільки за умов дотримання правил безпечного користування газовими приладами, утриманням їх у справному технічному стані, вчасного виявлення порушень тяги, проведення прочищення димових та вентиляційних каналів можна гарантувати безпеку, комфорт і затишок у ваших домівках. Основними причинами отруєння чадним газом є відсутність тяги в димових та вентиляційних каналах, недотримання квартиронаймачами вимог правил безпечного використання газу в побуті та власниками житлового фонду вимог «Правил безпеки систем газопостачання» (надалі ПБСГ).

08:33 25.09.2019

На Вінниччині розпочато вакцинацію від сказу диких хижих тварин із залученням авіації

На Вінниччині розпочато вакцинацію від сказу диких хижих тварин із залученням авіації

На Вінниччині розпочато осінню кампанію із пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тваринпроти сказу із застосуванням авіатранспорту, що проводиться відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних хвороб тварин області. Під час кампанії буде оброблено площу в 21 тис 560 км2, за винятком територій, які підпадають під заборону польотів літаків. При цьому буде застосовуватись спеціальна антирабічна вакцина для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин. Загалом заплановано розповсюдити 539 тис доз приманок. Приманка являє собою їстівний брикет, який своїм запахом і смаковими властивостями приваблює тварин, а в середині нього знаходиться сама вакцина.

08:26 25.09.2019

З 1 жовтня на Вінниччині стартує осіння призовна кампанія

З 1 жовтня на Вінниччині стартує осіння призовна кампанія

Призовна кампанія триватиме протягом 3 місяців - з 1 жовтня до 31 грудня 2019 року. Згідно з чинним законодавством, сповіщатимуть громадян призовного віку. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком українців (Ст. 65 Конституції України та ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»). Хто підлягає призову до армії в 2019 році? Призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які не досягли 27 річного віку.

08:24 25.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь