A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Інформація для населення від інших установ та організацій

Вячеслав Соколовий провів засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

20 червня Вячеслав Соколовий провів розширене засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради. Участь у засіданні взяли заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон, заступники голови обласної Ради Дмитро Чаленко, Ігор Івасюк та Анатолій Ткач, голови районних рад, сільські, селищні й міські голови, голови постійних комісій обласної Ради та керівники політичних фракцій обласної Ради.

10:22 21.06.2023

Постраждалі від сексуального насильства під час війни та домашнього насильства можуть отримати безоплатну правову допомогу від держави

Система безоплатної правової допомоги (БПД) запускає інформаційну кампанію про допомогу постраждалим від насильства. Кампанія складатиметься з двох частин: підтримка у випадках сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України та допомога постраждалим від домашнього насильства.

13:13 05.06.2023

Корисна інформація щодо діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини (далі - Уповноважений), у межах наданих законодавством повноважень здійснюється моніторинг додержання прав і свобод людини і громадянина. Крім того, відповідно до статті 3 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», метою парламентського контролю, який здійснює Уповноважений, зокрема, є сприяння правовій інформованості населення. Враховуючи зазначене, Секретаріатом Уповноваженого спільно з партнерськими організаціями розроблено інформаційні матеріали стосовно діяльності Уповноваженого.

11:05 05.06.2023

«Створюємо простір вашої безпеки»: стартував новий проект поліції охорони

З початком широкомасштабного вторгнення рф на територію України для багатьох з нас питання безпеки вийшло на передній план. Тому, Департамент національної поліції охорони розробив та вже приступив до реалізації проєкту «Створюємо простір вашої безпеки»

12:20 30.05.2023

Депутати Вінницької обласної Ради скоротили для внутрішньо переміщених осіб перелік документів на отримання грошової допомоги

26 травня на 41 черговій сесії депутати Вінницької обласної Ради внесли зміни до Положення про Порядок використання коштів обласного бюджету для надання грошової допомоги громадянам.

09:38 30.05.2023

БАКТЕРІАЛЬНИЙ ОПІК ПЛОДОВИХ

Симптоми ураження. Хвороба проявляється на квітках, пагонах, гілках та плодах. Квітки раптово в’януть та чорніють, листки скручуються, чорніють і залишаються висіти на деревах, набуваючи вигляду обвуглених. У місцях уражень кора молодих пагонів і гілок здувається внаслідок великого притоку рідини, яка згодом починає текти по корі у вигляді гумозного ексудату. Спочатку вона безбарвна,  пізніше темніє й засихає у вигляді краплин від бурштино-жовтого до темно бурого кольору. Уражуються «опіком» молоді незрілі плоди. Вони чорніють і залишаються висіти на гілках, як і листя. Молоді пагони утворюють гачкоподібний згин. 

08:28 30.05.2023

НЕБЕЗПЕЧНИЙ КАРАНТИННИЙ ШКІДНИК - АМЕРИКАНСЬКИЙ БІЛИЙ МЕТЕЛИК

Пошкоджує понад 200 видів рослин — клен американський, шовковицю, яблуню, грушу,'виноград, горіх та інші плодові. Об’їдаючи листя, гусениця виділяє павутиння, яким оплітає листя, гілки, ціле дерево і утворює гніздо, в якому живуть гусениці. При масовому розмноженні гусінь повністю об'їдає листя на деревах. Основний метод боротьби — механічний: потрібно зняти і знищити гнізда шкідника або спалити гнізда на деревах (ті що не можна зняти) факелами. Всі власники земельних ділянок (господарства, фермери, підприємства, організації, присадибні ділянки та ін.) повинні щоденно оглядати багаторічні насадження на своїх ділянках та знищувати гнізда американського білого метелика.

08:15 30.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь