A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Інформація Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих норм Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, які набирають чинності з 16 липня 2022 року.

Інформація Уповноваженого із захисту державної мови щодо окремих норм Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, які набирають чинності з 16 липня 2022 року.

З 16 липня 2022 року набирають чинності окремі норми Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (далі- Закон), які стосуються використання мови в мережі Інтернет та мови інтерфейсів комп'ютерних програм, встановлених на товарах. Також з 16 липня 2022 року Уповноважений із захисту державної мови може накладати адміністративні стягнення за порушення Закону відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Зокрема йдеться про такі норми Закону:

09:17 02.08.2022

Запрошуємо взяти участь у обговоренні щодо перейменування вулиць та провулків

Запрошуємо взяти участь у обговоренні щодо перейменування вулиць та провулків

Шановні жителі Томашпільської  громади, запрошуємо взяти участь у обговоренні щодо перейменування вулиць та провулків. Враховуючи численні звернення жителів Томашпільської громади з метою проведення процесу декомунізації і деколонізації та визначення переліку пропонованих до перейменування вулиць, провулків назви яких пов’язані з радянським минулим та російськими діячами і не мають жодного відношення до історії Томашпільської селищної територіальної громади селищним головою було видано розпорядження селищного голови від 24 червня 2022 року №143 «Про створення експертної комісії з питань історії, культури, спадщини та топономіки» відповідно до чого відбулось засідання Комісії та визначено перелік вулиць запропонованих до перейменування в Томашпільській громаді.

15:57 28.07.2022

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

16 березня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №143 «Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України».

13:36 28.07.2022

З  Днем Української Державності

З Днем Української Державності

Шановні жителі Томашпільської територіальної громади,  гості нашого краю!   Вітаю вас із Днем Державності, який ми вперше відзначаємо в Україні. Бажаю всім нам довго й щасливо жити в квітучій країні, під мирним небом, яке обов’язково буде над нашою державою, коли переможемо російського агресора -  ворога, що посягнув на історію української держави, її національні інтереси, на нашу землю і на життя кожного українця.  

08:25 28.07.2022

Вічна слава і вічна пам’ять ЗАХИСНИКУ УКРАЇНИ!

Вічна слава і вічна пам’ять ЗАХИСНИКУ УКРАЇНИ!

Сьогодні Томашпільська громада попрощалася із загиблим захисником України – Валерієм Володимировичем Миколайчуком,1971 року народження, жителем села Вила, який загинув 22 липня виконуючи бойове завдання на Миколаївщині.

14:23 27.07.2022

Відбувся відкритий благодійний турнір з міні-футболу серед чоловічих команд на підтримку Збройних Сил України.

Відбувся відкритий благодійний турнір з міні-футболу серед чоловічих команд на підтримку Збройних Сил України.

23 липня на спортивній базі НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія», відбувся відкритий благодійний турнір з міні-футболу серед чоловічих команд на підтримку Збройних Сил України.  Участь в турнірі прийняли команди територіальних громад: Вапнярки, Городківки,Могилева-Подільського, Ямполя та 2 команди з Томашполя. 

14:16 25.07.2022

Загибель Героя - непоправна втрата...

Загибель Героя - непоправна втрата...

Гірка, сумна звістка вкотре сколихнула нашу громаду.. Клята війна забрала життя жителя села Вила Миколайчука Валерія Володимировича, 1971 року народження, який загинув 22 липня, виконуючи бойове завдання на Миколаївщині. Наш Герой стояв на захисті України, як учасник АТО, ще з 2014 року, та в лютому 2022 року з перших днів повномасштабного вторгнення росії, став на захист свободи та цілісності нашої держави. Висловлюємо щирі співчуття та слова підтримки у цей складний час родині та рідним, особливо матері Валерія. Дякуємо за патріота, за вірного сина своєї Батьківщини. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи... Царство Небесне нашому Герою, який віддав своє життя за Україну, за наше майбутнє.

08:27 25.07.2022

Воїну світла – наша вдячність і пам'ять

Воїну світла – наша вдячність і пам'ять

І знову Миколаїв - чудове приморське місто на півдні України - на вустах томашпільчан… Знову саме звідти, де йдуть жорстокі бої, де від ракетних обстрілів рашистів закипає земля, додому, до рідного порога повертаються сини Поділля, герої, патріоти, що віддали своє життя за мир, свободу і незалежність України. От і 17 липня 2022 року в ході виконання бойового завдання в районі міста Миколаїв загинув яланчанин Олександр Зінів, радіотелефоніст - лінійник, наглядач відділення управління взводу управління 2 - ої самохідно – артилерійської батареї.

15:55 22.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь