A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Я на велосипеді – ні кордонів, ні обмежень

Я на велосипеді – ні кордонів, ні обмежень

Щороку в перший день літа світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей. В цей день особливо гостро піднімається питання дитинства, а отже майбутнього людства у всесвітньому масштабі. Адже і сьогодні в ІІІ тисячолітті сотні, тисячі дітей не мають можливості  нормально жити і розвиватися, вчитися і лікуватися. Тому різні держави, опираючись на Конвенцію ООН про права дитини борються за щасливе, достойне життя будь-якої дитини у всіх куточках Землі.   У нашій країні з кожним роком відчувається все більше піклування держави, громади  про підростаюче покоління. Тож спортивне свято, організоване колективом ЗДО «Сонечко» смт. Томашпіль (керівник Олена Годна) в рамках обласного фестивалю  велосипедних заходів «Я на велосипеді – ні кордонів, ні обмежень» і яке проходило напередодні Міжнародного дня захисту дітей, вкотре підкреслило, що турбота про щасливе дитинство – це наш сьогоднішній вклад у щасливе майбуття нас і нашої країни. 

15:36 25.05.2021

Захисти своє майбутнє - працюй легально!

Захисти своє майбутнє - працюй легально!

Офіційне оформлення трудових відносин з працівниками – головне завдання роботодавців. Не зважаючи на роз’яснення в засобах масової інформації та вимоги чинного законодавства, працевлаштування з оформленням трудових відносин, у деяких роботодавців, є серйозною проблемою.

13:06 24.05.2021

Новини спорту

Новини спорту

На Вінниччині  проходять ігри чемпіонату області з волейболу серед чоловічих команд  4 зон.  Так минулої неділі в м. Тульчин відбулися півфінальні змагання, в яких взяла участь чоловіча команда Томашпільської територіальної громади у складі Сергій Антонов, Олександр Ратушняк, брати Пустіви  - Максим, Ярослав і Владислав, Олесь Гончар. У напруженій боротьбі наші спортсмени перемогли сильну команду Тульчина з рахунком 2:1 і виборола право на участь у фінальних змаганнях серед команд – переможниць.

11:04 24.05.2021

Восьма сесія селищної ради відбулася

Восьма сесія селищної ради відбулася

Розпорядженням селищного голови №154 від  20 травня 2021 р. скликано 8 позачергову сесію селищної ради 8 скликання. У її роботі 21травня 2021 р. взяли участь 20 депутатів із 26 та запрошені: Володимир Скалій  – заступник голови Тульчинської райдержадміністрації, керівники підвідомчих  установ, служб та організацій селищної ради, старости сіл територіальної громади. 

11:00 24.05.2021

20 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

20 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Вишиванка з давніх - давен є основним елементом українського національного одягу. Вишиті візерунками сорочки – відображення цінностей, традицій, культури та історії нашого народу. Сьогодні, 20 травня, відзначається Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 

14:46 20.05.2021

Відбулося чергове засідання виконкому селищної ради

Відбулося чергове засідання виконкому селищної ради

  У черговому  засіданні виконкому селищної ради, що відбулося 20 травня 2021 р.,  взяли участь 23 члени виконкому із 26-ти, а також  запрошені начальник відділу соціального захисту селищної ради Тетяна Балюконіс, начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення Андрій Щербатий. Вів засідання селищний голова Валерій Немировський. На розгляд  було винесено 29 питань порядку денного.   Перед початком засідання селищний голова привітав членів виконкому – іменинників травня із днями народження, подякував старостам сіл  за велику організаційну роботу з проведення місячника благоустрою на території громади. 

13:43 20.05.2021

Привітали ювіляра

Привітали ювіляра

Цілих 90 літ накувала сива зозуля цієї весни жителю села Велика Русава Миколі Андрійовичу Кривенку. Народився він у В.Русаві у селянській родині: тато з бідняків, а мама - з  розкуркулених, за що батькові довелося деякий час відсидіти за гратами. Оте сидження обернулося тим, що він незабаром захворів і помер. Згодом не стало й матері. Хлопчина у 12 років став круглим сиротою.

16:58 19.05.2021

З Днем сімейного лікаря

З Днем сімейного лікаря

Шановні сімейні лікарі!  Щиро вітаю вас з нагоди вашого професійного свята -  Всесвітнього дня сімейного лікаря! Ваше свято, запроваджене 6 грудня 2017 року Указом Президента України, ще зовсім молоде, але воно є свідченням того, як високо в світі, а саме за ініціативи Всесвітньої ради сімейних лікарів WONCA, в яку також входить й Українська асоціація сімейних лікарів, і був започаткований Всесвітній день сімейного лікаря, в нашій державі, нами всіма цінується ваша праця. Це  професійне свято сімейні лікарі відзначають 19 травня ще з 2010 року.

10:09 19.05.2021

18 травня вшановуємо пам’ять жертв депортації кримських татар

18 травня вшановуємо пам’ять жертв депортації кримських татар

В Україні щорічно 18 травня відзначається День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Відповідну Постанову Верховна Рада прийняла у 2015 році. Цього дня ми згадуємо понад 200 000 кримських татар, яких примусово вивезли з Криму в 1944 році. Для багатьох із них заслання обернулося поневірянням, голодом і врешті-решт смертю. Головна хвиля депортації відбулася 18-20 травня 1944 року. Тривала Друга світова війна. 13 травня 1944 року армія нацистської Німеччини відступила з Криму, й півострів перейшов під контроль радянської влади. За наказом з Москви бійці НКВД зігнали до залізничних вагонів майже все кримськотатарське населення, яке залишалося на півострові, та відправили в бік Узбекистану.

15:51 18.05.2021

Україна – серце Європи

Україна – серце Європи

Традиційно у травні країни європейської спільноти, які ще в 50-тих роках ХХ століття об’єдналися в єдиний союз задля миру і процвітання, працюючи над такими конкретними завданнями, як зовнішні відносини, енергетика, торгівля, культура та національні надбання, відзначають День Європи. День Європи  був встановлений і в нашій країні, і відзначається він з 2003 року згідно з Указом Президента "Про День Європи" у третю суботу травня. Напередодні свята в Томашполі відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Європейського Союзу.

10:49 14.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь