A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Вшанували героїв, які врятували життя на планеті Земля

Вшанували героїв, які врятували життя на планеті Земля

Минає 35 років, як 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян не лише України, але й світу. І відтоді Чорнобиль - це не лише велика трагедія всього людства, а й символ безмежної мужності учасників ліквідації наслідків катастрофи, в тому числі й  наших земляків, які нині живуть на Томашпільщині. Усі вони, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, захистили людство від невидимого страшного ворога – від радіації.     

15:00 27.04.2021

ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВІДЗНАЧЕННЯ ВЕЛИКОДНЯ

ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ВІДЗНАЧЕННЯ ВЕЛИКОДНЯ

Наближається одне з найбільших релігійних свят — Світле Христове Воскресіння (Великдень). За традицією в цей день проходять урочисті релігійні заходи, в яких бере участь велика кількість людей. У день святкування Великодня велика кількість віруючих збирається в храмах.Під час літургій священнослужителі та віряни використовують у приміщеннях відкритий вогонь, що робить свято потенційно небезпечним з точки зору пожежної безпеки. Тому саме в цей період рятувальники особливу увагу приділяють таким об’єктам. Служба порятунку «101» звертається до мешканців  району з проханням, не забувати про правила пожежної безпеки під час прийдешнього свята. Вдома у ході приготування паски та різноманітних святкових страв слід обережно поводитися із газовими та електричними побутовими приладами, аби не призвести до пожежі на кухні.

14:11 27.04.2021

6 позачергова сесія: важливі для людей рішення прийнято

6 позачергова сесія: важливі для людей рішення прийнято

    23 квітня 2021 року відбулося засідання  6 позачергової сесії селищної ради 8 скликання. На сесію з’явилися 15 депутатів із 26 обраних. У її роботі  взяли участь 15 депутатів із 26 та запрошені: заступник голови Тульчинської райдержадміністрації Ганна Сінчак,  перший заступник селищного голови Віталій Годний, начальник фінансового управління селищної ради Наталія Щербата,  начальник відділу соціально-економічного  розвитку, ЖКГ та земельних ресурсів Павло Кушнір, начальник відділу освіти, спорту, культури та туризму Ігор Ярош, начальник відділу юридичного та кадрового забезпечення Андрій Щербатий, директор Центру надання соціальних послуг селищної ради Людмила Поперечна, керівники комунальних установ та організацій селищної ради, старости сіл територіальної громади.

12:07 27.04.2021

За домашнє насильство – кримінальна відповідальність

За домашнє насильство – кримінальна відповідальність

Генпрокурор оголосила протидію домашньому насиллю пріоритетом роботи прокуратури на 2021 рік, і в нас вже є перші результати. Статтею 28 Конституції України передбачено, що кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

14:24 26.04.2021

Спільна турбота – гарний результат

Спільна турбота – гарний результат

Нині раківське кладовище просто не впізнати. Тут і раніше силами сільської громади, яку вже третій термін очолює енергійна, з активною громадянською позицією жінка Ніна Степанівна Пацюк, завжди проводилися роботи з благоустрою. Та й цьогоріч докладено чимало зусиль як самою старостою, так і колективами  школи, садочка, закладів культури і загалом небайдужими раківчанами , щоб місце вічного спочинку рідних людей мало відповідний вигляд.  Впродовж кількох днів працювали дружно, упорядковуючи територію біля пам’ятників загиблих від голодоморів та земляків, що полягли на полях  другої світової війни: побілили вапном майже кілометр  паркану, підбілили дерева, згорнули старий травостій, очистили територію від дикорослих кущів тощо. Тож нинішній вигляд сільського кладовища – наслідок спільної праці  сільської громади, її шанобливого ставлення до пам’яті  тих, хто там спочиває вічним сном.

09:22 23.04.2021

Благоустрій території громади триває

Благоустрій території громади триває

Генеральне весняне прибирання в томашпільській громаді продовжується. Користуючись погожими днями, працівники закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, інших організацій і установ селища вийшли на «суботник», щоб причепурити головні вулиці селища. Традиційно вже склалося так, що за кожною групою є закріплена певна частина території. Тому кожен знав місце своєї роботи, де треба навести чистоту і порядок.   До завершення робочого дня старанно працювали на своїх ділянках: згрібали нанесений грунт, підмітали, підбілили дерева, поребрики. Водії та трактористи комунальних підприємств селища доставляли воду, вапно працюючим та вивозили зібраний непотріб на сміттєзвалище.  Контроль за ходом  трудового десанту здійснювали заступник селищного голови Іван Німерчук та директори комунальних підприємств Валерій Луцишин та Вадим Немировський.

09:14 23.04.2021

Подбайте про безпеку під час Великодніх свят!

Подбайте про безпеку під час Великодніх свят!

Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято – Великдень. На Великодні свята відбуватимуться богослужіння у великій кількості храмів. В ці святкові дні культові заклади відвідає велика кількість людей, серед яких буде багато людей похилого віку  а також дітей.

15:06 21.04.2021

Спалювання сухої рослинності та сміття завдає величезної шкоди довкіллю

Спалювання сухої рослинності та сміття завдає величезної шкоди довкіллю

Спалювання сухої рослинності та сміття завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу, а нерідко і людей, та може призвести до некерованих надзвичайних ситуацій, особливо у пожежно-небезпечний період. Пам'ятаймо, що під час спалювання у повітря вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини (сполуки свинцю, ртуті та інші важкі метали), які є дуже шкідливими. Зокрема, вони викликають подразнення та опіки дихальних шляхів, підвищення рівня цукру в крові, діють на вуглеводний обмін, спричинюють головний біль, викликають втомленість, можуть стати причиною виникнення онкологічних захворювань, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини і посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

12:01 21.04.2021

ТОВ «Вінницягаз Збут»  запускає нові тарифи на газ для населення

ТОВ «Вінницягаз Збут» запускає нові тарифи на газ для населення

З 1 травня побутові споживачі ТОВ «Вінницягаз Збут» зможуть обирати для себе зручний тариф на газ. Компанія підготувала для своїх клієнтів кілька цікавих комерційних пропозицій. Серед них — ТАРИФ «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ», «ТВІЙ ГАЗ РІВНИЙ ПЛАТІЖ», «ТВІЙ ГАЗ МІСЯЧНИЙ» та «ТВІЙ ГАЗ НА ЗИМУ». Аби убезпечити побутових споживачів від різких коливань ціни на газ, Уряд ініціював встановлення річної фіксованої вартості газу для населення. Так, всі побутові споживачі газу, відповідно до постанови НКРЕКП, з 1 травня будуть автоматично переведені на річний контракт. У ТОВ «Вінницягаз Збут» він називатиметься тариф «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ». Серед переваг цього тарифу є те, що ціна газу протягом року може змінитися лише у бік зменшення, а клієнту не потрібно збирати документи і підписувати новий договір. При цьому споживачі, як і раніше, повинні будуть передавати показники лічильника і сплачувати за газ щомісяця.

09:32 21.04.2021

Ти йдеш до війська, сину України….

Ти йдеш до війська, сину України….

Цими днями   розпочався весняний призов до Збройних сил України. Згідно з державним замовленням від нашої територіальної громади на військову службу, як повідомив військовий комісар Томашпільського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олексій Томчук,   мають бути призвані 22 юнаки.  Перший склад новобранців 10 квітня уже відправився на місце проходження служби, а 20 квітня відбулося друге відправлення  юнаків на військову службу. Цього разу виконати свій синівський і громадянський  обов’язок перед Батьківщиною вирішили Дмитро Комісарчук з Томашполя, Іван Боднар  та Віталій Співак з Липівки, Валентин  Вилянський  з Паланки, Михайло Олещенко з Вапнярок.

14:34 20.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь