A A A K K K
для людей із порушенням зору
Томашпільська селищна територіальна громада
Вінницька область

Новини Томашпільської селищної ради

Дата: від до Скинути

Урочистості з нагоди 100 ліття з дня проголошення Злуки

Урочистості з нагоди 100 ліття з дня проголошення Злуки

«Задзвеніли срібні дзвони в Україні» - під такою назвою відбулися урочистості з нагоди 100 річчя з дня воз’єднання ЗУНР та УНР, що зібрали громадськість Томашполя спочатку біля пам’ятного знаку «Борцям за свободу та незалежність України», до підніжжя якого поклали квіти, а пізніше в селищному будинку культури, де їх зустрічав зразковий духовий оркестр Томашпільскої музичної школи Учасники зібрання переглянули документальні кадри про історичну маніфестацію братерства українського народу. А про ті віколомні історичні події, що сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної Українита утвердили національну ідею, розповів історик, директор НВК «Томашпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів - гімназія» Павло Антонишин. Хвилиною мовчання присутні вшанували всіх, хто у різний час віддав життя за цілісність України. Під час святкового концерту вірш «Я українець» продекламував учень школи-гімназії Ілля Патраманський, прозвучали пісні у виконанні працівників селищного будинку культури Олега Стебельського, Віктора Хабла, Олега Куліковського, Олександра Васильківського, юної Іринки Кривов’яз, своїм танцем «Білий птах» зачарували учасниці танцювального колективу «Шарм» будинку дитячої творчості.

16:54 22.01.2019

До відома жителів громади

До відома жителів громади

На 22-й черговій сесії Томашпільської селищної ради 8 скликання 26 червня 2018 року було прийнято ставки податків на 2019 рік.

13:33 22.01.2019

Томашпіль долучився до Всеукраїнського флешмобу "Єдина країна"

Томашпіль долучився до Всеукраїнського флешмобу "Єдина країна"

З нагоди відзначення на Вінниччині Дня Соборності України сьогодні на центральній площі Томашполя відбувся флешмоб "Єдина країна", під час якого учасники вишикувалися у вигляді "живого слова" "ГІМН" та виконали славень незалежної держави "Ще не вмерла України...". Учасників флешмобу вітали керівники району та секретар Томашпільської ОТГ Валентина Залюбівська.

14:40 21.01.2019

Нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів

Нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів

Сьогодні відбулася традиційна нарада селищного голови Валерія Немировського з керівниками структурних підрозділів ОТГ. Керівники комунальних служб прозвітували про ліквідацію заметів на автошляхах.  «Наші працівники розпочали свій робочий день о 3 годині. І поки жителі ще спали, то спеціалізований транспорт та люди уже прочищали дороги та тротуари», - зазначив Анатолій Лозінський. Головний лікар селищного центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Семенюк повідомила, що в ОТГ уже є два зареєстровані випадки кору у дітей, а тому батькам потрібно не зневажати щепленнями своїх синів та донечок, а обов’язково їх вакцинувати (якщо раніше щеплення не проводилося). «Кір – підступна хвороба, - наголосила Світлана Олександрівна. - В Україні уже є випадки смерті як дітей, так і дорослих, яким у свій час щеплення не було зроблено. Необхідна вакцина в нас є, люди лише повинні звернутися до Томашпільської амбулаторії сімейної медицини, або до свого сімейного лікаря». Прозвітували про роботу і керівники освітніх закладів, а «культармійці» проанонсували заходи, які проводитимуться в Томашполі цього тижня: 21 січня – участь у Всеукраїнському флешмобі «Єдина країна» , а 22 січня – урочистості з нагоди Дня Соборності України, що розпочнуться о 15.00 год в селищному будинку культури.

11:57 21.01.2019

«Щедрик, щедрик, щедрівочка…»

«Щедрик, щедрик, щедрівочка…»

Ось і добігають до завершення новорічно-різдвяні свята. І традиційно напередодні великого свята Водохреща до кожної господи поспішали щедрувальники. Завітали вони і до очільника Томашпільської ОТГ Валерія Немировського. А прибули віншувальники  із села Кислицького, яке нещодавно виявило бажання приєднатися до об’єднаної територіальної громади.  Валерій Федорович щиро подякував щедрувальникам за чудове виконання давніх, маловідомих колядок та щедрівок, за гарні віршовані віншування та побажав усім злагоди та миру у кожному домі, у кожній родині та всій Україні.  

15:57 18.01.2019

Оподаткування ФОП у 2019 році

Оподаткування ФОП у 2019 році

Розмір податків та обов’язкових платежів для підприємців залежить від мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, встановленого бюджетом на відповідний період. З 1 січня 2019 року розміри мінімалки та прожиткового мінімуму змінилися відповідно до нового бюджету на 2019 рік. У зв’язку з цим відповідно скоригувалися і бюджетні платежі для фізичних осіб – підприємців, а саме:

13:50 15.01.2019

Нетребівчани взяли участь в обласному фестивалі "Різдвяне диво"

Нетребівчани взяли участь в обласному фестивалі "Різдвяне диво"

У Вінниці 12 січня відбувся V обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво». На майдані Незалежності колективи з районів Вінниччини співали щедрівки і колядки, танцювали і грали запальну музику. Томашпільщину на зимовому фестивалі представляв жіночий вокальний колектив «Журавка» Нетребівського старостату Томашпільської ОТГ. Нетребівські артисти не лише віншували всіх колядками, а також пригощали учасників дійства смачними різдвяними стравами: кутею, випічкою, гарячими напоями…

11:54 14.01.2019

З 1 СІЧНЯ 2019 РОКУ ІЗ ЗМІНОЮ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ ЗМІНИВСЯ І РОЗМІР ФІНАНСОВИХ САНКЦІЙ ЗА ПОРУШЕННЯ КЗпПУ

З 1 СІЧНЯ 2019 РОКУ ІЗ ЗМІНОЮ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ ЗМІНИВСЯ І РОЗМІР ФІНАНСОВИХ САНКЦІЙ ЗА ПОРУШЕННЯ КЗпПУ

Згідно із ухваленим Законом «Про Державний бюджет України на 2019 рік» мінімальна заробітна плата у 2019 році становитиме 4 173 грн. та у погодинному розмірі – 25,13 грн. За порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність у таких розмірах: 1. 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, це 125 190 грн. (якщо мінімальна зарплата 4 173 грн.) за такі порушення: - фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору; - оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час; - виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску.

14:53 10.01.2019

 Роз'яснення щодо прийому документів для нарахування дотації на молодняк ВРХ

 Роз'яснення щодо прийому документів для нарахування дотації на молодняк ВРХ

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва» передбачено дотацію за молодняк, який народився в господарствах фізичних осіб. Дотація буде надаватися фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб. 

14:41 10.01.2019

Українська академія лідерства відкриває прийом заявок на 2019 навчальний рік

Українська академія лідерства відкриває прийом заявок на 2019 навчальний рік

Найамбітніші підлітки України отримають грант на навчання у 10 000 доларів. Українська академія лідерства відкриває прийом заявок на 2019 навчальний рік для випускників шкіл та коледжів віком від 16 до 18 років з усіх регіонів України. 

10:13 08.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь